20 års fest!


GRATTIS SARAH 20 ÅR!

Vi befinner hos oss sandra i bollnäs just nu. ikväll är det FEEEEST!




40 års fest!


Ikväll är det fest för fulla muggar! Både Reba K och Camilla K fyller 20 år och ska med det samma firas! Klockan 9 ska vi befinna oss på plats hemma hos rebecka, men först kommer ida och nina hit och fördrinkar :)
Ha en trevlig fredag allesammans!




Visste du att...



På en vanlig fotbollsplan får det plats 51 000 människor - om de står tätt



Ny Kategori



Jag ska från och med idag börja med att skriva om onödigt vetande en gång om dagen. I vissafall kan man bli häpen och inte förstå att det är sant och vissa gånger kanske man inte alls tycker det är så intressant. Men jag börjar med det idag och kommentera gärna över vad ni tycker om dagens onödigt vetande :)



Trött, trött, trött


Jag slank in på granngården direkt efter jobbet och handlade kattprylar. Sele, koppel, kamm, kattsand, kolfilter för ett totalt värde av 531 kr. Det är dyrt att ha katt ska ni veta! Men jag orkade inte bära hem kattsanden så den la jag in i mors bil så kom hon hit med den efter att hon slutat jobbet. Den väger totalt 11,6 kg.
Jag somnade vid halv 4 och vaknade nyss av att camilla rinde mig, och då var klockan halv 8! Men jag har ju nu i två veckors tid klivit upp kl. 05.00 och jobbat 8 timmar på det, så jag tycker själv att jag har all rätt till att vara trött.

Imorgon ska vi fira rebecka kjaernet då hon fyller 20 år på söndag. Efter bandyn ska vi dit och innan dess kommer camilla hit och umgås med mig.
På lördag ska jag till bollnäs och fira sarah som fyller 20 år! Då blr det premiär på sport in och körslaget :)




Dagen som varit


Efter en långsam arbetsdag kom jossan och hämtade upp mig här hemma för att bege oss till badhuset och sola en halvtimme. Ännu en gång somnade jag och vaknade upp när solariumet slocknade. Vi begav oss sedan hem till mig och lagade stuvade makaroner och stekt korv. Jag brände makaronerna i mjölken så det smakade röv! Men vi käkade hårdmackor till så vi blev tillsist mätta :) Josan stack sedan hem en sväng och duschade och under tiden passade jag på att sova en sväng. Sedan kom hon tillbaka och josse klampade in hon med.

Jag har fatiskt tagit mig an att färga ögonfransar och ögonbryn ikväll, så skönt! Nu är flickorna på väg hem till sig och jag ska hoppa in i duschen.




Ikeabeställning


Jag somnade och vaknade. 3 timmar låg jag på soffan och vaknade av att carin, thommy och madde kom hit. Vi som skulle beställa från ikea men jag var så trött. Men nu ni! Nu är beställningen skickad och leverans sker den 5 februari! :)

Jag har ännu en gång tänt ljus i de nya ljuslyktorna, det är så fint! :)
Nu ska jag ut och röka och sedan plocka reda på disken sedan jag lagade middag, kasslergratäng m. ris. SUPERGOTT!





Solning


Slutade halv 2 idag med. Jag stack direkt efter jobbet och hämtade ut mina kläder från H&M på posten. BH och trosorna är så snygg och skön! Jag ska ta och beställa fler sånna! :) Tyvärr så var träningskläderna på tok för stora så jag får skicka tillbaka dem och beställa om dem på nytt, i mindre storklek. Tur att de var för stor iaf, ist för att de skule varit för små!
Vid 3 drog jag iväg till badhuset och solade i en halvtimme. Jag sommnade till akon i lurarna, han är bäst! Sedan vakande jag när solariumet stängdes av och jag trodde det blev strömavbrott. Jag som sov så skönt innan! :)

Nu ikväll ska jag, madde och carin beställa möbler från ikea, så snart har vi ett nytt vardagsrumsbord! :)




Antioxidanter


Efter en timmes promenad med nina och valdis (ninas syrra karin och hennes sambo christinans hund) sitter jag nu här nyduschad med en varm kopp grönt te i handen och myser i min rosa morgonrock :) Jag har även hunnit kasta i mig ett glas antioxidanter, välbehövt nu när kräksjuka och influensa går. Jag har tänt ljus i de nya ljuslyktorna jag köpte idag. Det enda som fattas nu är nichlas som jag så gärna skule vilja mysa med. Han är såklart på jobbet och kommer inte hem förrän sent.


De nya ljuslykorna.
Köpt på blåklinten för 100 kr!

Antioxidanter, äpple och grönt te, SMASKENS!





Träning vecka 5


Idag började jag min arbetsdag kl. 05.42 och slutade den, efter mycket strul med maskiner, kl. 13.30. I eftermiddag har jag varit i byns alla butiker och hittat några inredningsdetaljer. Jag köpte resterade set ljusstakar till dem jag jhaft tidigare, jag kan lägga upp en bild sen :) Var även iväg och förhandlade fram ett kanonbra pris på bröllopspresent till Frida och Teo. Vad det är kan jag ju inte avslöja här, utifall någon av dem läser! Men josse, lina, nina, matilda och jossan vet vad det är och priset blev super!

Nu snart ska jag och nina ta en promenad runt byn. Träningen förra veckan var inte alls aktiv, så jag får ta igen den nu den här veckan ist!


Bolt


Ïkväll har vi haft besök, igen. Jossan, alek, erik och marcus var här och vi har precis avslutat filmen Bolt - Superhunden. Helt okej film, men den klår inte Alvin and the chipmunks!
Nu ska ajg hoppa in i duschen och imorn är det arbetsdag. Produktionen även dnna vecka!




SKOTERKÖRKORT!


Ett fel på uppskrivningen och inget fel under uppkörningen, skoterkörkortet är mitt! :)




Uppkörning & Uppskrivning


God morgon allesammans! Sista dagen på denna lugna och sköna helg. Vi ska under dagen försöka plocka ur alla möbler från gästrummet, me vi får se om alla är tillräkligt motiverade till att bära möbler i detta väder. Det snöar som aldrig förr!!

Nu kommer mor och hämtar mig snart så ska jag och syster ta skoterkörkort :) Lycka oss till!!




Syr Gardiner


Nu har Carin, Thommy och Madde tagit sitt pick och pack och begett sig hem mot garvarvägen igen. Vi fick iväg massvis med möbler och skit idag, men vi är ännu inte klar. Så imorgon kommer vi att plocka resterande möbler.
Jag passade på att bju sväres på lunch - korvgryta, men jag glömde potatisen, haha! Det var asgott ändå :)

Ikväll kommer det flickor hit för att kolla på körslaget. Jag har ju inte träffat nina och josse sen jag var i köpenhamn, ca 2 veckor sen! Så det ska bli skoj att få leka av sig lite med dem! :)

Just nu tog jag mig en paus för att skriva lite blogg. Jag håller nämligen på att sy upp gardiner. Jag har sytt klart dem i vardagsrummet och håller på med de som ska vara i sovrummet :) Sedan har jag kontors-, köks- & matrummsgardinerna kvar. Får se om jag orkar lägga upp alla ikväll redan, annars så har jag ju morgondagen på mig också :)

Nu ska jag ta mig en eftermiddagscigg och sedan forstätta mitt arbete!
Hoppas ni får en trevlig lördagskväll! :)


Morgonkaffe


Sitter i tv-rummet och kollar på tv samtidigt som jag skriver blogg och dricker mitt nygjorda morgonkaffe. Det enda som fattas nu är en morgoncigg! :)




Städdag


Det blev inget att flytta grejor ut ur gästrummet igår. Dels för att nichlas kom hem så sent och dels för att vi inte käkade middag förrän närmare 8-tiden. Och så var det ju lets dance såklat! :)
Men nu har jag klivit upp i tid för att invänta thommy och carin som ska komma hit och bära ut grejorna från gästrummet :) Nikke däremot, han ligger fortfarande och sover! Inte nå förvånad!




Grejor till onödig nytta!


Då har min helg precis börjat. Jag stack från jobbet lite tidigare idag för jag skulle posta brev och besälla kläder på Tools inför kommande arbetsvecka. Jag ska även då vara i produktion och i slutet av veckan uppe på kontoret för att fakturera.

Nu i eftermiddag, då carin och nichlas har kommit hem, ska vi börja med att plocka ur vårt gästrum. Det är FULLT med grejor där inne så det kommer att ta en himlans lång tid innan allt är väck. Kolla bild nedan så ser ni hur det ser ut!



Man får inte ens upp dörren helt!

Senare ikväll är det ju let's dance, och jag är en trogen tv-tittare! Hejja Laila & Tobias! :)





Unika besökare


Den här veckan har antalet besökare i min blogg ökat. Kankse inte med så jättemånga men 5 st läsare per dag tror jag att det är, vilket jag blir väldigt glad över. Jag har mina bloggar som jag dagligen är inne på och kollar, se under arkiv vilka det är. Sedan så händer det att man klickar sig runt lite här och var och kollar in bloggar som man inte alls vet vem personen är som skriver. Jag skulle vara väldigt tacksam av att veta vilka ni är som läser min blogg och om ni har några önskemål om vad ni vill läsa här i bloggen. Just nu är det ju det vardaliga jag mest skriver om och jag försöker skriva minst två gånger om dagen. Alla dagar har jag inte tid så då kan det bli färre inlägg och vissa dagar bombar jag in inlägg. Skriv en kommentar om vad ni tycker och om ni har några särklida önskemål!

Väldigt dålig kvalite på bilden som är tagen med min förra mobil.





Trött


Det tar på krafterna att kliva upp kl 05.00 4 dagar i rad, och imorn ska jag kliva upp minst lika tidigt för att hjälpa dem i produktion mellan 05.42-08.00. Sedan blir det arbete uppe på kontoret :)
Redan om 2 veckor kommer den nya/gammla VD:n att börja hoss oss och då kommer även jag få veta om jag får fortsätta eller inte. Jag hoppas det, för vad i allsindar ska jag annars t vägen, vad ska jag då sysselsätta mig med. För jobb i Edsbyn kommer det ju knappast att finnas! Håll tummarna för mig och min framtid är ni snälla :)
Jag har mellan 17.30-21.30 sovit "middag", så nu ska det bli spännande att se om jag övehuvudtaget kommer att få någon sömn under natten. Pigg och alert är vad jag är nu och nichlas har varit duktig att tvättat medans jag sovot. Så nu ska jag ta reda på pojkens göra och vika in kläder och handukar.
Imorgon är det fredag vilket innebär helg. Lönigen sätts även in på kontot, skönt! Fredag och lördag kommer att spenderas hemma och städa ur vårt gäsrum så vi kan börja renovera där någon gång. Jag har tänkt mig helvitt, det kanske jag har nämt tidigare. Men som sagt, helvitt tak, vägg och golv men en fondvägg av bob marleys ansikte, se nedan.


Det kommer bli så snyggt!






Internetbeställning från Ikea


Nu är jag hemma igen. Vi har ikväll lärt oss hur man kör upp en skoter på släpvagn, banda skotern, startar, kollar olja mm. Den mest intressanta kursen hittills och på söndag har vi både uppskrivning och uppkörning!

På fredag är det lön och jag fick en redigt bra lön den här månaden, vilken jag inte alls hade räknt med. Så nu ska jag till och klicka hem ett nytt soffbord till vardagsrummet.
Det kostar 379 kr + 95 kr i frakt. Billigare att beställa på internet än att behöva åka till valbo på ikea då man även kanske måste ha med sig släpvagn.


Skoterkurs


Ska Precis sticka iväg på skoterkurs med yster nu. Utekväll med varmakläder står på schemat för vi ska lära oss hur man lastar på en skoter på en släpvagn på rätt sätt :)



Arbetsdag 2


Det gick då inte lättare att jobba i produktion idag, men jag känner att jag börjar förstå vad dom sysslar med nu! Idag har jag gjort ramar till glas. Det var ett högt tempo och jag har stått upp hela dagen! Så nu skriker mina fötter om en massage. Synda att nichlas precis sprang iväg till jobbet, annars så hade vi ju kunnat hafte en mysig massagekväll tillsammans :)

Sedan jag kom hem vid två har jag torkat bort katthår från soffan, för shit vad Rosa har börjat lösa hår nu, måste ju ha något med könsmognaden att göra. Och appropå könsmognad så har jag bokat tid hos vetrinären för att kastrera Molger. Rosa däremot får vänta någon månad innan hon får kastreras. Sen så ska hon få vaccin mot kattpest och därefter ska jag änmäla henne till Hälsingekattensförening och börja ställa ut henne, kul va? :)





Powernap


Mjae, jag vette katten om jag kan kalla den sömn jag fick powernap. Vid tre somnade jag och vaknade inte fören halv sju...
Nu inväntar jag erik, alek och sanne som ska komma på en fika. Och en fika brukar innebära en film och prat, mysigt! :)




Arbetsdag 1


Arbetsdagen bara flög förbi känns det som. Jag har både hunnit jobba, städat, kollat på tv och ätit, och klocka är långt ifrån fem, den vanliga tiden som jag annars slutar.
Nu ska jag ge mig själv en lugn och skön powernap.




Kollektivare


Angående den omställningen som kommer att ske på jobbet nu de närmsta veckorna så vill min nuvarande chef att jag tränar upp mig och skaffar mig mer erfarenhet. Det har resulterat i att jag nu de kommade tre arbetsdagarna denna vecka, alltså måndag-onsdag, kommer att jobba i produktion. Vad det innebär vet jag faktiskt inte riktigt, men det återstår att se. Jag vet i dagsläget att jag imorgon, tisdag och onsdag kommer jag att börja min arbetsdag 05.42 och sluta 13.30. Riktigt korta dagar, och det ska bli skönt! Så ikväll blir det att hoppa i sängen i tid för att jag ska ta mig upp imorgon! Lycka mig till! HAHA!




Rebecka goes Sundsvall


Då har Rebecka lämnat Edsbyn och Stockholm för att bosätta sig i Sundvall de kommande tre åren! Hon ska plugga till sjuksköterska och hon flyttade igår. Skulle jag flytta någon annanstans i Sverige skulle det självklart bli till Sundsvall! Jag älskar Sundvall, av det jag sett hittills iaf. En precis lagom stor stad med alla bra affärer och uteställen! Och sommaren där är det bästa! Så nu om någon vecka ska jag dit och hälsa på min vän och jag längtar sååå! Lycka till Reba P :)




Skoterkurs nr. 2


God morgon allehopa, eller god eftermiddag rättare sagt! Jag, Nichlas och Jocke vaknade av att hemtelefonen ringde och jädrar vilken huvudvärk jag har idag! Klockan var då 13.50, så utvilade bör vi ju vara :)
Idag är det skoterkurs och träning som står på schemat. Klockan 16.00 ska jag och syster till lillbogården för att lyssna återigen på skoterteori. Sedan lite närmare kvällen ska jag ut och gå i 30 minuter och styrketräna i 30 min. Om jag kommer att ha kraft till det återstår att se.




Lina i luften


babba bbba bba bba ra bba bba ra bba bba baah bah baha baaaaah!, åh e å fygplan, åh e å flygplan, luftens hjältar hala dan, det är bara flygplan. LINA!
i luften herjar hon nu åejååå flyalinaa flugan-lina!

NORMAL, INTE!



God naat!


En supekväll på traban. Godnaatt




Hejdå Lina!


Jag saknar jäntsnörpan redan, och hon har precis lyft med planet mot Thailand. om 2 veckor kommer hon hem igen, brun, fin och utvilad! En aning avundsjuk är jag om jag får erkänna!

Ikväll är det fest här och jag är dock heller inte nykter! Snart blir det tranish, good bless us!
PROSIT, jag nös just!





Greven


Var in och kollade på melindas blogg nyss, och gissa vad. De har skaffat en ny familjemedlem! Nakenhunden Greven, kolla in så himla söt!







Pojkar är dom alltid


Skönt med helg!
Jag inledde min helg med att det var fullpackat med pojkar hemma hos oss och spelade NHL-turneringar. Jag fick faktiskt vara med på en del matcher, men pojkarna tycker nog inte att jag håller måttet för deras nivå. De tror säker att de själva är mycket bättre än vad dom egentligen är! HAHA!!
Kvällen fortsatte med alkohol, tackos och musik. Jossan och Lina kikade också in. Vid halv 12 drog alla iväg på bonden, men jag, Lina och FYLLEerik blev kvar och kollade på film. Vid läggdags gick lina hem och jag gick och la mig, medans erik satt kvar i vardagsrummet och lirade "Everybodys Golf". Jag slocknade som en stock men tyvärr vaknade jag när FYLLEnichlas och FYLLEmicke kom in genom dörren! Jag slängde ner nikke i sängen och alla slocknade på stört. SKÖNT! :) Idag mår grabbarna dessvärre inte lika bra som jag, eftersom jag höll mig nykter.
Denna eftermiddag och kväll kommer säkerligen spenderas med samma personer på lika sätt. Hoppas ni också har haft en bra kväll och kommer att ha! Om inte, kika gärna in hos oss, för ikväll drar jag med pojkarna til tranan! :)

Ring Klocka, RING!


SATAN, HELVETSES JÄDRA SKIT!
Igår kväll när jag la mig i sängen för att sova tänkte jag "åh, ängtligen lägger jag mig innan klockan 12 för en gångs skull, därför bör jag vara pigg upp till jobbet imorgon"  Säkert, men sagt! Imorse vaknade jag 08.04, och jag börjar jobba 08.00! Så jag tog min förbaskade telefon och ringde chefen och sa att jag försovit mig. Helt värdelös känner jag mig, att man ens kan vakna så fucking jävla sent, och på en fredag dessutom!
Bra start på en kommande bra helg(?!)



Nyheter på PL-Fronten


Vi hade möte tidigare idag på jobbet. Vår gamla VD, Heikki Kangas, kommer senast den 15 februari börja jobba hos oss igen. Det kommer att leda till att våran nuvarande VD, Elisabeth Andersson, återgår till sina gamla uppgifter - det administrativa såsom löner, bokföring, fakturering osv. Dvs. en del av mina uppgifter som jag har idag kommer hon att överta. Så nuläget för mig och mitt jobb är kritiskt, alltså jag kommer kanske inte att få behålla mitt jobb som ekonomiassistent. Men hur det löser sig återstår att se. Vi kommer att ha möte med den kommade VD:n inom de närmaste dagarna om hur vi ska lösa min situation. Förslag finns att jag antingen kommer att få behålla en del av mina arbetsuppgifter exempelvis faktureringen, post, telefon och optimering och att elisabeth sköter löpande bokföring. Eller att jag, ist för att bli arbetslös, blir placerad i produktion. Men om det går igenom återstår som sagt att se.
Så jag har nu blandade kännslor om detta. Jag var förberedd på att det skulle ske en förändring och att jag kanske skulle bli av med jobbet, men att allt skulle ske så snabbt, redan nästa månad hade jag inte förberett mig på. och som nuläget är så har jag ju bara tillsvidareanställlning, vilket innebär endast en måndas uppsägningstid. Lite skrämmande att jag kanske kommer att bli arbetslös redan i februari.
Elisabeth vill ha mig kvar och berömde mig med finfina ord idag. Hon är väldigt nöjd med mig och ska göra allt hon kan för att få ha mig kvar :) Det känns positivt och skönt, att man ändå trots min unga ålder, är erfaren och eftertraktad!

H&M


Klicka just hem några plagg från H&M :) Här ska tränas!












Strömavbrott


Imorse när jag vaknade hann jag äta frukost, klä på mig och sedan när jag precis skulle till att knäppa av tv:n så slog all ström av! Vi fick ett meddelande från elektra igår eftermiddag om att det skulle uppstå två avbrott under dagen, men nu var det ju ändå morgon och jag skulle göra mig ordning inför den kommade arbetsdagen! Så jag fick sätta mig i soffan och invänta tills strömen kom tillbaka. Ca en halvtimme tog det, och då kunde jag ängtligen börja göra mig i ordning. Platta håret, sminka mig och borsta tänderna. Halv nio var jag på jobbet, så ännu en dag försenad, vilket resulterar i övertid idag också.



Finbesök från uppsala



Den kommande helgen kommer Micke Sundell hem till Edsbyn. Precis som Erik Dahlström nämner på sin bilddagbok så kommer det absolut inte bli en lungn och sansad helg, utan fullt ös under småtimmarna :) Han kommer under helgens gång vara inneboende hos mig och nichlas.



Ryggskott kanske?



Imorse när jag skulle kliva upp ur sängen för att gå till jobbet kom jag nästan inte ens ut ur sängen! Jag hade så fruktansvärt ont i ryggen, och jag som trodde det skulle bli bättre om jag inte ansträngde mig igår.
Kom just på att det var precis det jag gjorde, ansträngde mig. Jag dammsög hela lägenheten och gjorde fint till katterna. SATAN!
Jag fick i vilket fall be chefen om att komma en haltimma senare, vilket gick alles utmärkt! Hon är allt för gulligt sarahs mamma :)



Arbetskollegor



Fick just för mig att lägga upp lite bilder på dem jag jobbar med. Bilderna är sedan vi var på julshowen i söderhamn på julbord, så ta det med en nypa salt om vissa kanske ser mer full ut än andra, HAHA!


Ralph

Joel

Lennart

Ari & Elisabeth

Åsa & Madde

Krister

Jonne

Jag

Lasse

Martin


Sedan är det såklart fler jag jobbar med men dessa hade jag inte bild på ännu.. Ska försöka komma ihåg att lägga upp dem också om jag fångar dem på bild någon gång :)




Fin vardag (?)


Sedan jag kom hem, kl 17.00, har jag kollat på tv, ätit stuvade makaroner och korv med rivna morötter, städat hela lägenheten, tagit reda på tvätten sen igår, gjort rent åt missarna och rökt. Fin vardag.
Imorgon är det onsadg och som sagt så är det min första skoterkurs. Jag som skulle läsa ut boken tills imorgon hade jag tänkt men jag är ännu bara på sidan 5 av 52 (!) Får försöka ta en snabbkoll i den innan jag lägger mig.

jag känner ett stort behov av något nytt nu. En ny hall skulle sitta fint, för våran ser förjävlig ut! Så nu har jag suttit i över en timme och kollat in grejor jag ska ha på ikea, för vi skulle dit nästa helg kanske :)























Skoterkörkort


Jag har helt totalt glömt bort att skriva om att jag och syster ska ta skoterkörkort nu i januari. Kursen startade redan i söndags och har fem stycken utbildningsdagar. Eftersom jag var i köpenhamn då, så missade jag den första kursen, men man fick under dessa gånger missa en dag som tur är! :) Imorgon är det den andra kursdagen, kl18.00 i slalombacken håller vi till.
Redan den 25:e januari har vi uppkörning och uppskrivning så jag ska försöka hinna läsa ut utbildningsboken ikväll. Det är bara 52 sidor lång. Och med en kopp te i handen, en mysig filt och film skapar jag stämmning och motivation!




Första träningen



Igår efter jobbet, efter maten, efter tvättiden, efter klockan sju, tog jag och lina oss an och gick en promenad. Enligt mitt tränings-schema skulle jag både jobba och gå i 24 min, men då jag hade lina med mig så blev det inget springande alls, utan vi gick lite längre ist :) Totalt så var vi ute i en timme. Gick en runda genom byn, ämnebo och slutligen svenskafönster/öjeparken. Riktigt skönt att röra på sig!
Idag är det vilodag, och jag ska strax krypa ner i soffan med en värmekudde runt nacken och en kopp te till.




Caroline på alvspråk


Har suttit och läs en massvis med bolggar och jag hittade en sida där man kan kolla sitt eget namn på alvspråk. Caroline är lika som Mirime. Sött tycker jag :)


Nu ska vi tvätta!



Jobbardag


Är nu hemma på lunch. Nichlas hade gjort ordning julkorv m. potatis så jag slapp gå på pingskyrkan själv idag och äta. Elisabeth, chefen, är nämligen ledig idag så jag och Ari är själva på kontoret.
Nu ska jag ta och varndra tilbaka till jobbet. Sen ikväll har vi tvättid och jag och lina ska ut och motionera! :)




HEMMA!


För ca 1,5 timme sedan klev jag och nihclas in genom dörren här hemma. Gud så skönt att komma hem! Hem till sitt eget och till våra små bebisar! :) Resan tillbaka till bollnäs gick iaf mycket bättre än resan till köpenhamn. Ingen försening alls nästan, utan vi kom endast 10 min senare än beräknad ankonmst i bollnäs. Så idag har jag och nichlas rest totalt 965 km, från Köpenhamn - Edsbyn, vilket motsvarar 10 timmars tågresa och 30 min bilresa!

Nu ska jag sätta mig och betala räkningar som kommit under veckans gång, skoj va?!




Nästa station Bollnäs, Bollnäs


Då sitter vi återigen på tåg, nu på tåget hem, hem mot bollnäs :) Carin kommer och hämtar mig och nichlas klockan nio och så tar det ca en halvtimme så är vi HEMMA! :) Jag längtar sååå efter att få träffa missarna! Hoppas bara att madde har gett dom mat och vatten nu under vår vistelse i köpenhamn, så att dom frtfarande lever vill säga :)




Påväg hem till mig


Den här söta klänningen beställde jag igårkväll :) Hitade den på rea på http://www.stylebystars.com/ för enast 149 kr!


Påväg hem


Nu sitter vi på tåget mot Stockholm, och har ca. 4 timmar kvar. Sedan är det byte i Stockholm mot Bollnäs. Vi ska strax äta mat i bistron på tåget. Mer uppdatering kommer.




Körslaget


Lördagkväll och vi spenderar den sista tiden på hotellrummet och kollar på körslaget och driker öl :)





Room Service


Vi tänkte att sista kvällen kunde vi väl lyxa till det lite extra. Därför beställde vi mat upp på rummet! Två hamburgertallrikar, och de bästa vi någonsin ätit! De har suverän mat här på hotellet! :)






Till Den fruktansvärt goda maten kollade vi på lilla jönsonligan på kollo, haha härlig film!








Sista kvällen i Köpenhamn


Resan börjar lida mot sitt slut. Imorgon kl 12.19 avgår vårt tåg mot edsbyn. Vi har ett byte i sthlm och sedan bär det av hemmåt. Det ska bli riktigt skönt att komma hem faktiskt. Men det har varit riktigt skönt att vara hemifrån också. Nu känner vi oss båda utvilade och redo för en ny arbetsvecka! :)

Efter den här veckan kan jag med gott samvekte säga att jag åtefunnit min livsglädje. Tidigare kände jag mig deppig, stressad och kroppen var trött. Men nu är det helt tvärtom, jag är glad, pigg och kroppen hänger med! Och när man ser alla köpenhamnare motionera här bli man själv motiverad till att börja motionera. Så jag har lagt upp ett eget träningsschema anpassad efter mig själv och hur jag ska bygga upp min kondition nu under året :) Jag börjar på måndag redan med 24 min promenad. Ni kommer kunna följa mig och min träning här på bloggen, under kategorin Träning och Hälsa.
Nedan kan ni se den kommade veckan planering:





Utekväll i Köpenhamn


Igår var vi ut på en krog mitt i citty. ingen höjdare vill jag påstå, men jag drack inget heller. Nichlas däremot var inte nykter och dansade loss!










        





BrunettBerra!


Haha, jag skrattade så jag grät!!




Uteliv i Köpenhamn


Fredag, vilket innebär premiär för let's dance på 4:an ikväll! Jag och nichlas funderar på att testa på utelivet här i köpenhamn ikväll/natt, så let's dance blir vår lilla förfest :) Haha!
Vi har laddat upp förrådet här på hotellet med smirnoff och tuborg!





En sväng i centrum


Vi luchade på Burger King idag. Efter det tog vi en sväng på stan igen. Jag köpte två nya nagellack som jag tänkte testa nu :)


Nedan kan ni se cyklister och deras egna cykelbanor!





När vi kom in i centrum hade de nå tal på torget om katastrofen i Gaza.









Skridskor i centrala Köpenhamn


Vi togg buss 15 till närmase skridskorbana. Perfekt väder för en skridskortur!















Skridskordag


Godmorgan allesammans! Idag vaknade jag och nichlas 10.15 och frukosten stänger 10.30, så vi fick skynda oss upp för att hinna med den. Nu har vi precis kommit upp på rummet igen och ska hoppa in i duschen för att göra oss ordning för en skridskordag. Det återstår att se om vi hittar dit vi vill eller om vi får tag i biljetter.

Något jag har glömt att nämna om köpenhamn att att det är jättemånga som cyklar här. Det finns särskilda cykelväger och trafikljus för dem. Jag kan försöka komma ihåg att knäppa lite kort så får ni se hur det ser ut!

I samband med frukosten så bjuder det på smaskigheter också, en sån här fick jag med mig upp nyss!






Saknar Bäbisarna ♥





Måste erkänna att vi båda saknar våra små liva där hemma. Tur att Madde är snäll och ställer upp och passar dom under vår vistelse här i köpenham! :)





Trött som ett par gammla pensionerade hästar


När vi återvänt till hotelet i eftermiddag kollade vi på tv. Sist jag kollade på klockan var hon halv tre. Sedan vaknade jag och då var klockan halv nio! Båda är helt slut och vi har ingen aning om varför!? HAHA! Upp som ett skott flög vi och stressade ner till restaurangen och beställde middag. Blev Oxfilé med strips och pepparsås för båda två, skitgott!



Ännu en lugn och skön kväll på hotellrummet, men imorn ska vi ta oss i kragarna och åka till ett hotell uppbyggt på is. Det ska vara en sorts kopia av ishotellet som finns i jukkasjärvi, men här kan man åka skridskor inne. kostar 150 danska kr/pers för 45 min och då ingår en cocktail. Men vi gruvar oss, för det är -50 C där, men vi kommer att förses med kläder så vi inte ska frysa. Men det kan vara lite svårt att få ta i biljett, så vi får se om vi har turen med oss imorgon! :)




Ny Design - IGEN


Nu blev jag mycket mer nöjd med den här headern än den förra. Vad tycker ni?




En tur ut till Parken-Stadion


Nu i förmiddag tog jag och nichlas bussen till Parken-Stadion. Tyvärr hade de inga guidade turer på stadion nu under vinterhalvåret, utan vi fick komma tillbaka i juni :)






När vi kom tillbaka in i city lunchade vi på en pizzeria. Buffé för 59 kr per person.





Middag på Scandic Copenhagen


Igår kväll vid niotiden gick vi ner till restaurangen på hotellet och beställde middag. Jag var inte alls hungrig så jag nöjde mig med en caesarsallad m. kyckling och nichlas beställde lammfilé. Supergott! Sedan gick vi upp och kollade på film och slappade resten av kvällen.












Kvällsshopping


De flesta affärer här har öppet till kl 8, så jag och nikke drog ner en sväng till för jag behövde nya strumbyxor. Vi köpte även smirnoff på stor flaska och öl. Så ikväll ska vi tillbringa tiden på hotellrummet med lite mysalkoholförtäring.

Köpenhamn är så mysigt nu under kvällen och så fint under dagen. Höga gammla hus överallt och trevligt folk dessutom! :)

Staden i kvällstid










Vi köpte med oss brända mandlar hem





Tillbaka på Hotellrummet


Nu har vi gjort stan klar för idag :) Och det är VÄLDIGT mycket dyrare här än i sverige, men lagarna är mer givmilda än hemma. Exempelvis behöver man bara vara 15 år gammal för att köpa alkohol här.

Lägger upp lite bilder från dagen som varit:

Lilla Sjögunfrun i lobbyn





Torg mitt i stan















Cirkus



Solen Lyser i Köpenhamn idag :)






Tivoli



Vi var upp på den 17:e våningen på hotellet
och kollade utsikten



Jackan och stövlarna följde med mig hem idag :)



I sjön utanför vårt hotell har någon skrivit på isen





Frukost på Scandic Copenhagen


Kära nån vad vi måsta ha varit trött igår. Efter att vi käkat mat på McDonalds gick vi på Seveneleven och köpte lite gotta för att sedan krypa ner i sängen på hotellrummet och kolla på film. Vi hann kolla klart på Top Model i dansk version men sedan somnade vi, och då var klockan strax efter halv 7. Sedan vaknade vi kl 9 och har hunnit käkat frukost. Så vi har sovit i över 12 timmar inatt!
Nu ska vi hoppa in i duschen och sedan göra oss ordning och å en sväng på stan :)


Vi bor på 9:e våningen i rum 906 och har denna utsikt!
 











Framme på Scandic Copenhagen


Sådär ja, nu har vi rest i ca tio timmar för att komma fram i danmark :) Har precis chekat in och nichlas tar en snabbdusch nu, så jag passar på att uppdaterar omvärlden om att vi lever!
Så fort nichlas är klar ska vi ut och kika runt lite och få oss en bit i magen :)

Det bästa är att de har 1:an, 2:an & 4:ans svenska tvkanaler här, så jag missar inte let's dance på fredag! :D Wehoo




På väg mot Malmö


Missade det första tåget mot Malmö med 10 min pga av att tåget från bollnäs var försenat. Men som tur var fick vi nya biljetter gratis i sthlm. Inte nog med att vi fick de nya biljetterna utan vi uppgraderade oss från andra klass till första klass, och här ingår det gratis kaffe och internet! :)
Så nu är vi på väg mot Malmö och har fyra timmars resa framför oss!












ÄNGTLIGEN!


Då sitter vi på tåget och har precis passerat kilafors :) Efter att vi passerat gävle kommer vi få upplysningar om vilket kommande tåg vi ska ta till malmö och därefter köpenhamn. Jag känner på mig att det här kommer att bli en lång dag.




Vi hade iaf tur med vädret!


Just nu skulle vi ha suttit på tåget mot stockholm, MEN lycktat som företaget SJ är så är tåget en timme försenat!
Skall bli skoj och se om vi ens kommer fram idag...

Uppdaterar mer sen!




Det kallas resfeber!


Satan! Jag kan inte sova.. Tror jag är lite nervös inför, ja idag! Om mindre än sex timmar åker vi och hur i all världens dagar ska jag och nichlas förstå oss på danska?! Jag fattar ju knappt skånska!! HAHA
Packningen är så gott som klar, ska bara i med tandborste etc. sen kan resan BÖRJA!
Nio timmars tågresa står på schemat. Tur jag har ipod, dator, mobil och nichlas med mig :)





Städdag


Jobbade mellan 08.00 - 14.30 idag så det blev bara en kortisdag :)
Väl hemma höll nichlas på att städa bort julen, så skönt! Jag hängde på och nu är allt julstök borta. Puttsade fönsterna invändigt också då jag haft "snö" på dom i juletider. Kommer bli riktigt skönt att komma hem på söndag igen då det är prydligt och snyggt hemma :)
Efter allt stök och bök fixade nichlas middag - Korvstroganoff med ris :) Tur jag har som har en kock till sambo! Men det skulle ju inte skada med mat gjord av nichlas lite oftare, för det är ju oftast jag som står för maten. Diskussionen kommer upp nästan varenda vecka om jag jag alltid får laga middag, trots att nichlas är ledig vissa dagar. Hans åsikt tillbaka är alltid densamma: Kom hem och börja tillverka fönster på fritiden du också. Puckot!
Efter maten fick vi besök av erik, carin & thommy. Fikade lite och snackade strunt bara.
Lina kommer nog troligen förbi lite senare och troligvis josse och nina med :)

Imorgon åker vi till copenhagen. Uppdaterar mer då!

Bytt igen


Tredje gången gilt - jag har bytt header igen! HAHA!
Klockan är så mycket nu så denna header får vara kvar tills jag hittat bilder som passar in bättre :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och imorgon är det jobbardag!




Bästisar ♥








Tillfällig Header


Gick inte alls som jag tänkt mig så den här headern får vara min tillfälliga tills jag klurat ut hur jag ska göra för att få till det bra :)




Ny design


Insåg just att upplösningen av bilderna i headern inte alls är bra. Ser helt skapligt bra ut på min dator men på nichlas, som jag sitter på nu är det kaos!

Måste reparera detta NU!




Två dagar till, sen far vi


Söndag eftermiddag och jag och nichlas vaknade inte förrän halv två idag. Trött och inget att stresa til låg vi kvar en havtimme och pratade om vad vi kommer att göra när vi är framme i köpenhamn. Det är ju bara två dagar kvar nu så går tåget mot KÖPENHAMN!
I samband med att jag skjutsade nikke till jobbet igår så passade jag även på att hämta ut våra tågbiljetter. Det ska bli så fruktansvärt skönt att komma iväg! 06.18 går tåget från bollnäs på tisdagmorgon och vi kommer inte hem förrän på söndag. Men oroa er inte, bloggen kommer att uppdateras även i danmark då jag tar med mig datorn dit! :)




Småstadsliv


Igår kväll ägnade jag och vännerna tiden tillsammans hemma hos mig och kollade på körslaget och småstadsliv. Okken rolig film det är! HAHA!
Bäst av allt är när man får se dom hoppa i slutet: "Hoppa du a, ne ja hoppar mycke bättre än dej ja!" HAHAHAHAHA!



  




Satans Förkylning


Vet ni hur det är när man just börjat känna av en förkylning. Det börjar med att men känner sig öm i halsen, kanske lite feber och snuva. Sedan forstätter det så i några dagar och tillslut så har man så ont i halsen att man inte ens kan svälja, snoret bara rinner och det går bara inte att fräsas ut, man vaknar mitt i nätterna FLERA gånger av att man inte kan andas genom näsan och är jättetorr i käften? Precis så är jag nu, USCH!
Tur jag och nichlas ska på semester nästa vecka och vila upp oss!
TACK OCH LOV FÖR DET!





Men nej!


Hade ni varit sjölejon hade jag förstått...




Everybodys Golf - World Tour


Ikväll umgås jag, lina, jossan, anna, jossan och nina hemma hos mig. Vi har försökt oss på att kolla på film men ingen var så värst intresserad så vi började ist att spela Everybodys World Tour på Nichlas PS3. Då jag låt typ etta heela tiden så överlät jag min spelare till anna för ca tre minuter sedan, och nu ligger hon sist!






Första & andra januari 2009


Ikväll, eller natt som det är nu, har vi tillbringat tillsammans med vänner hemma hos oss. Kollat på offside, taken och nu we are marshall, Kicki är även denna kväll en sleepover kompis :)

  
  

Jobbardag imorgon kl. 08.00 börjar jag :)




Nyårsafton


Gårdagen spenderades tillsammans med de bästa hemma hos mig. Josse, lina, nina, jossan, rebecka, ida och lisa var här och åt exotisk planka, spelade spel, drack onyttigt och dansade.

     

     

     

     


Vi höll på fram tills strax innan tolv och då begav vi oss mot st:olofs för att kolla på fyrverkerier :)

  


 GOTT NYTT ÅR ALLESAMMANS!

Efter tolvsalaget kikade vi inne hos familjen backa och önskade dem ett gott nytt år och sedan fortsatte vi hem till mig.


     


När vi kom in på bäckstigen 11 så hittade vi tobban, nichlas, mackan och kicki. De hade missat tolvslaget med två minuter och satt och depp-drack i soffan.
EFTERFEST hos josse, och alla drog dit. Kära värld okket röj det blev!

     

     

  

Nichlas avslutar kvällen bra med den här bilden :)



Jag och kicki kom hem kring kl halv tre inatt och nichlas själv somnade i badrummet hos josse och emil, men vaknade till vid sex tiden och gick hem, HAHA!

TACK bästabästa vänner för en otroligt lyckad kväll!   ♥
TACK år 2008
VÄLKOMMEN år 2009!





RSS 2.0