Ni är bäst, det vet du också ninis!



Kanin jävel!


Nu är klockan snart tolv och vi är INTE PÅ INTERNET OKEJ. Vid tolv heller.

Okej......... Vart är i dont fell like dancing liksom????? HEJDAAAA






dET VAR JU BRA JÖ
 AV JOSSE!





dom s TILL OSS ATT VI SKULÖLE VQARA FIN!"!"!!!!



AV NINA




Ett till på oss osså










GOTT NYTT 2009!


Carro: Feeeeest!
Josefin: Behöver ett tuggummie reeeallllyyyy baaaad
nina: jag ha varldens basta kompisar, så himla skönt atrt vara med dom!! och jagbehover också ett tuggummi såklart!!!
jossan:
Josse: SKRIV NÅRA
jossan: Gott Nytt År mina vänner :D
Josse: Äntligen, jag menar ÄNTLIGEN. Och så blixtrar det all over och jag är världens tönt som skriver engelska och luktar jossans gamla svett från juldan.









Frukost Time!


Klockan är snart kvart över elva och vi vaknade för drygt en timme sedan av att kristin larsson kom och ringde på dörren. Josefin einarsson klampade på strax därefter. Nu har båda åkt och vi ska till att göra frukost :) Plankorna ska hämtas vid två på ICA och pappsen skulle skjutsa mig dit och hem :)




Sista dagen på år 2008


Ikväll blir det dans, alkohol, spel och mycket mer på bäckstigen 11 i Edsbyn! :) Tjejerna kommer hit vid 5 och den exotiska plankan serveras strax därpå.

Hoppas alla får ett bra år 2009!




Tandblekning


Idag jobbade jag en sväng mellan 9.00-13.30. Sedan har jag städat, strykit, handlat efterrätt tills morgondagen, varit på systemet och till och med hiunnit med att sova en sväng :) Nu ikväll kollar jag och nichlas på tv och inväntar på att någon bra film ska sändas på tv. Under tiden vi väntar lade jag i tandblekning. Har suttit med den i en timme snart och ska sitta med den i drygt en halvtimme till. Hoppas på bra resultat bara!

Appropå systemet, kolla in baren nu!






Mygeltvättning


Vi gjorde en rövare ikväll. Trots att man inte får tvätta efter kl 10 på vardagskvällar så drog jag och nichlas ner till tvättstugan med ALL tvätt ändå vid 9 tiden. Klart att man hinner tvätta på en timme tänker ni nu, men vi utnyttjar tvättiden till fullo ska ni veta, Haha! 4 tvättmaskiner satte vi igång varav en står fortfarande på, en torktumlare går på högvarv och så torkskåpet såklart! Vi kommer inte vara klar förrän sent inatt skulle jag tro. Men vaddå, vi måste ju få kläderna tvättade och när vi ändå hade bokat tid så körde vi på! :)
Hoppas jag hinner lägga mig innan jag börjar jobba, Hihi!




Firar Josefin 20 år


Igår var vi ju hemma hos josse efetrsom tjejen har blivit lika STOR som mig :) haha!
Det bjöds på både vin, kex med ost, godis, frukt och självklart sällskapsspel!
Bilderna nedan kan förklara bättre :)

     


     


     


     


      







Ny lampa


Fick ju som sagt en ny lampa av mor i julklapp. Se så fin!






Två dagar kvar på 2008


Edsbyn är som vackrast nu i denna vinter tid. Med all snö, all kyla och allt mys man kan skapa genom ljus! :) Ikväll har et varit en sådan dag. Mysmysmys. Först jobade jag ca 5 timmar, sedan kom jag hem till en sjukling till sambo. Vi gjorde hemmagjord hamburgare och trött som vi vart slocknade båda. Vi som hade tvättid missade den, IGEN! Så nu får svärmor ställa upp ännu en gång till...

Under eftermiddagen beställde jag exotisk planka till nyår. Och självaste nyåret kommer att firas med mina bästa vänner här hemma hos mig. En liten repris av fjolåret skulle jag vilja kalla det. Schemat för kvällen är inte fullspäckat, ännu, men vi kommer hinna med mat, alkohol & spel, vilket jag tycker är det viktigaste :)




Nu snart ska jag försöka få med sjuklingen ut i det kalla för att slänga grovsopor, eller ja grovsopor och grovsopor vettekatten om det är men typ wellpap iaf :)




Josse 20 år!


Igår fylle min älskade vän josefin 20 år. GRATTISGRATTISGRATTIS!
kväll är det vinmys hemma hos henne och jag ska strax dra mig dit :)



Nichlas åkte på en tillfällig magsjuka av något slag igår. Han spydde en gång i natt och en gång imorse, sen var det över och nu mår han hur bra som helst. Skönt den iaf men jag hoppas att jag slipper bli smittad!




Annandagen - HOTELLET


Vår traditionella och årliga fest - annadagen och hotellröj! Vi förfestade hos oss och massvis med vänner dök upp :)




















Annadagen - BANDY


Bollnäs - Edsbyn
4 - 4














Julaftonskvällen


Efter att vi firat julen klart hemma i vängsbo med mamma, famlijen och släkten åkte jag och syster camilla he till mig. Jag fortsatte sedan kvällen på bonden tillsammamns med erik och alek, jossan jobbade!




Fler folk än väntat kom och det blev redigt med röj kan jag lova!









Dax för bloggning!


Några dagar sedan jag skrev, i nyktert tillstånd vill ja mena :) HAHA! Jag tar var dag för sig, så ovan kan ni läsa vad mina dagar har spenderats!



Fotvärk


Mina FÖTTER värker :( det är högklackarna som spökar ikväll. Gårdagen var densamma ska ni veta! Nu blir det lungt med höga klackar ett tag framöver, ska gå med mjuka tofflor hela näst kommande väecka!

Ajajajaj!



Fylleblogg


Dålig uppdatering de senaste dagarna, men vad satan - det är ju juletider! Fantastisk julafton hade jag och igår, juldagen, vart det fest. Förfest hos mig och nikke ch sedan tranan, skitskoj! Satan vad roligt vi hade :) Samma visa ikväll, förfest hos oss och sedan hotellet! Minst lika roligt där och sedan blev det bonden en timme! :)
Nu ör vi hemma och ska sova. Kusinvitamin jocke är på besök och sover i soffan.

JAG ÄR INTE NYKER KAN JAG LOVA!



God Jul!


Onsdagen den 24:e december har varit fullspäckad med massor av julmat, julklappar, julumgänge, julmys, julfilm och julgodis!
Jag, nichlas och syster camilla vaknade vid kl. 9 imorse i vår lägenhet, men camilla försvann lika fort som hon sa god jul och god morgon :) Jag och nikke somnade vidare en sväng och vaknade sedan igen och började öppna julklappar :) Nichlas fick en kockkiniv från global med sammanhörande handbok, om frågor på tex. hur man slipar knivar etc., av mig. Sedan lite utfyllning av småpaket fick han också, bla. en boklampa som han kan ha på nätterna när han ligger och läser, en tröja och en skärbräda från global den med :)
Vi gjorde oss sedan ordning och fick besök av nichlas familj. Även då bytte vi julklappar med varandra och sen begav vi oss till bollnäs, scandic. Där blev vi bjudna på julbord utan dess like, skitgott och hur bra som helst! Under julbordsittningen kom nichlas fram med ett vanligt A4-papper till mig med text på danska på. God jul sa han, och jag fattade ingenting alls. Haha! Det visade sig tillslut att det var min julklapp från han - en resa till köpenhamn mellan 6-11 januari! :) Vi kommer att bo på ett scandic hotel mitt i köpenhamns centrum och han har planerat att vi ska åka skridskor på en skridskorbana mitt stan, gå på parken vilket är en fotbollsarena i köpenhamn och så ska vi på tivoli! Skitskoj! :) Så tack Darlig! <3
Vid halv 3 tiden drog vi oss hem mot byn igen, men nikke fick stanna kvar och jobba :(
Jag åkte till mor och här är jag ännu. Fick en riktigt fräck lampa härifrån, så nu är frågan vart jag ska placera den, för den är jättestor! :)
Senare ikväll ska jag på bonden och umgås med vänner, sedan är det kväller!

Julafton har varit underbart bra och jag hopppas den fortsätter så! Tack till pappa, nichlas, carin, thommy, madde, mamma, magnus, malin, matilda, camilla, johan, carin, mogge, leo, casper, amalia, jenny, mormor och morfar för att ni gjorde min julafton till en av de bästa! :)



UPPESITTARKVÄLL!


Fullt hus på bäckstigen 11 ikväll! Jag, jossan, camilla, frida, erik, matilda & nina komemr att tillbringa de sista timmarna på den 23:e december 2008 tillsammans!



Nu blir det snart ettans bingo, ge mig tuur! :)



Vängsboligan


Då var vi klar med pappas sista julklappar. Gjorde oss klar rätt snabbt i bollnäs och jag fick välja min egna julklapp, vad det vart får ni se imorn :)
Just nu sitter jag hemma hos mamma i vängsbo tillsammans med camilla och inväntar resten av familjen. De är i lillbo hos magnus mamma och ola, men det var på väg hem nu :)
Ska invänta carin, mogge och leo som också är hemma på julbesök. De var i bollnäs nu på kinarestaurangen och käkade och skulle snart komma hit. de har med sig wii så jag och camilla har testat det några gånger nu :)
Efter en avklarad eftermiddag här ska jag hem till mig och spela bingolotto, jag nämde det i gårdagens inlägg också.

Hoppas alla får en trevlig dan före DOPPAREDAN!

BilBloggar


Sitter i bilen påväg till bollnäs nu med pappa, camilla och nikke . Jag tog med mig datan och mitt mobila bredband från telia, och det fungerar superbra! Nu fattas bara den lilla datan i julklapp!

Updaterar senare hur det gick!



Dan före Dan Före Dopparedan!


En stressig måndag, vilket det kanske ska vara såhär nära inpå julafton :) Jag har fixat klart den sista julklappen i eftermiddag och senare fick jag besök av erik, alek och sanne. Fikade och kollade på film en sväng sen drog dom. Carin och thommy var här med förra veckans tvätt, de fick så lov att rycka in denna tvättning då jag sov över våran tvättid i tisdags!
Kvällen har jag ägnat åt att julstäda. Jag har bytt sängkläder, diskat, storstädat våran skrubb och städskåp, så nu är det ordning och reda igen, SKÖNT!
Jag var förresten in på systemet för andra gången idag och bara för att jag visade leg så fick jag gratis tuggummi, tackar! :) Köpte mitt efterlängtade vin som jag har tjatat om i snart ett år nu - Gato Blanco! Själklart måsta jag provsmaka någon droppe, och det smakade precis som första gången, GOTT! :)

Denna kväll, dan före dan före dopparedan, kommer troligtvis att avslutas med att jag hämtar nichlas i bollnäs på jobbet och sedan åker vi hem och myser till en film och vinar lite :)
Imorgon bär det av till bollnäs med pappa, camilla och nichlas för att inhandla pappas sista julklappar! Sen jobbar nichlas heeeela kvällen och jag kommer att spela bingolotto under uppesittarkvällen tillsammans med vänner :) Jag köpte tre lotter idag, en med dubbechans! :) hoppas på storvinst!



Julledigt!


Fick sluta någon timme tidigare idag för jag har så mycket att uträtta innan dagens slut :) Jag har nu julledigt fram tills nästa måndag, då jobbar jag någon timme på både måndagen och tisdagen sen får jag ledigt igen, ända fram tills den sjundejanuari 2009. Däremellan ska jag försöka vässa hovarna på familjen robertsson och få iväg oss till sundsvall över en helg :)

Nu ska jag väg och julhandla på ica, jag har köpt klart årets sista julklapp och sedan blir det STORstädning i lägenheten! :)



Kortspel


Jag kom precis hem från lina och sitter nu i min ensamhet och väntar på att nichlas ska komma hem. Han stack till wictor för någon timme sen och spelar tv-spel, så man vet aldrig när pojkfan kommer hem, haha!

De sista timmarna hemma hos lina spelade vi kort. Vi hann både med vändtia, plump, chicago och hjärter sju :)

        

     

Nu ska jag borsta tänderna, fixa matlåda & lägga mig. Imorgon är det sista dagen på jobbet innan jul, det blir så kul! :)







Jossebesök


Runt femtiden kom även josse förbi hem till lina. Hon hade tvätttid efter att lina slutat sin så vi följde med henne ner och hjälpte. På listan i november hittde vi något riktigt skoj, kolla in!

Ni som är från byn bör veta vem denna gosse är.
Ni andra, ni vill inte veta heller! HAHA











Linadag


Efter vi gjort klart julskinkorna, så vart jag kvar hos lina. Vi fortastte söndagseftermiddagen med att tvätta åt lina. Inte allt för mycket tvätt hade hon utan det räckte med en ynka maskin. Vi tyckte att vi hitillos hade utnyttjat dagen bra och kännde oss välförtjänta av att sätta något gott i tändera :) Jag hade ju under ica-handlingen nästan smygköpt ostkaka och saftsås, så det blev en paus i all ansträngning med fika och kaffe!



Fler uppdrag stod på listan denna söndag och vi fortsatte oss in till vardagsrummet, och gissa vad det stod där? Jo linas alles egna julgran, så fin!



När vi ändå var redo och uppvärmad i att utnyttja dagen till fullo kopplade vi in linas surroundljud som hon fick från t elia för någon dag sedan. Tog en himla tid, men tillslut fick vi igång det!






Söndag från början


Lina somnade här igår natt. Jag ville verkligen inte väcka henne då hon var så himla söt, så jag bäddade ner henne och inväntade nichlas som kom hem vid  två. Vi somnade på stört och imorse vaknade jag redan kl sex. Nikke skulle upp på bandy i hammabry och där har han varit hela dagen. Jag somnade om några timmar och vaknade sedan igen av att lina kom beklagandes till mig och sa: "jag somnade på era soffa inatt". HAHA, nehe du?!
Vi klädde på oss och begav oss till ica i det vackra vädret, bestämde oss för att göra en varsin julskinka, och så blev det!

   

Skinkorna blev jättegoda! Men linas vart mer misbildad än min, vad tycker ni?

 
          Min                             Linas









Julskinkan har rymt!


Är hemma hos lina och griljerar julskinka :) Har slängt in den i ugnen och nu väntar vi på att den ska bli klar! Bilder kommer sen :)




Hemmagjorda naglar av gelé



Försökte mig på att göra gelenaglar på syster ikväll.
Såhär blev resultatet, fint va? :)







Mys i lägenheten med nära & kära



               


 








Fler bilder från Lägenheten













































Testbilder



Edsbyn från balkongen


Öjeparken från balkongen i mörkertid















Sen Önskelista


De som frågat mig i år vad jag önskar mig i julklapp har jag inte haft något att önska mig, jag ick ju det jag ville i födelsedagspresent :)
Men nu såhär i efterhand, närmare sagt idag, kom jag på två grejare jag önskar mig:

  • NetBook (liten dator att ha i väskan)
  • Shaun White Snowboarding till PS3 (snowboardspel till playstation 3








Syskonmys


Hela kvällen igår var malin och matilda här med mig och kollade på film, käka onyttigt och hade allmänt mysigt. Vid tiotiden kom mamma och hömta matilda och malin stannade kvar för att sova över här med mig. Nichlas hann inte komma hem innan vi gick och la oss så han fick sova på soffan, haha!
Imorse vaknade jag första gången vid sju, katterna stod och rev klorna mot dörren in till sovrummet. Jag klev upp och öppnade åt som emn efter ett tag vaknade jag igen och då klöste de på garderobsdörren ist. Efter yttligare en stund vaknade jag utav att de hoppade upp och ned för sängen, jagade varandra i hela lägenheten och jamade! Bra start på min lördag som jag skule få sova ut på!

Nu senare på eftermiddagen kom mamma, magnus och matilda hit på fika. Jag bjöd på nybakade julbullar, pepparkakor, sunrise och självklart kaffe :) De åkte precis hem men erik är här nu och camilla kommer också snart hit, så jag slipper vara ensam ikväll. Nikke jobbar ju som vanligt och tog bussen föe en timme sen.

Nichlas var på systemet tidigare idag och jag tyckte det tog en jädra tid innan han kom hem. När han väl kom hem förstod jag varför, han hade varit och hämtat ut ett paket på ica, och gissa vad det var?! En ny kamera :)
En Sony cyber-shot med 7,2 mega pixels. Fick den gratis i samband med bredbandsbeställning genom telia. Blir perfekt nu till jul och nyår och alla dess fester däremellan! :) Ska knäppa några roliga kort ikväll tänkte jag och lägga ut dem sen här :)





Pepparkaksbak


En ganska så lugn och skön dag på jobbet idag. Jag städade ihop i fikarummet under lunchen och diskade undan precis ALLA äckelmuggar och besick som låg i diskhon och som har legat där i över en vecka! USCH! men det blev fint och mycket trevligare efteråt :)

Nu i eftermiddag har malin och matilda (yngsta systrarna) varit här hos mig och hjälpt mig baka pepparkakor. Dom blev jättegoda och endel vart så söt så man inte ens vill äta upp dom, haha! När vi vart klar med bakningen slappade vi i soffan till filmen "Alvin och gänget". Riktigt bra film och jädrar vad söt dom var ekorrarna! Kan varmt rekomendera filmen nu såhär i juletider :)

Senare ikväll blir det kanske efterpartaj på bonden, fåre se om lina hör av sig när hon slutat :)





Skridskoråkning med Kicki


Helgen skulle ju vara ganska lugn som jag sa i tidigare inlägg, men jag kom just på att på söndag ska jag upp till viksjöfors för att åka griller med kicki! :) Satan vad ont i fötterna jag kommer att få, för jag har inte åkt skridskor sedan två år tillbaka! Det ska bli spännande att se om man ens kan stå på ett par fortfarande, HAHA!















Julbak


Jag ber om ursäkt för min dåliga uppdatering, men hela kvällen igår gick åt för bakning. Trots att jag inte bakade allt som jag borde ha gjort igår så tog det mig ca tre timmar. Jag var helt slut i ryggen efteråt. Haha! Jag hann iaf med att göra klart knäck, sunrise och saffransbullar :) Sedan kom erik, rebecka och lina på besök och självklart blev de bjudna på mina nygjorda julbak & Glögg.
Idag tog jag med tio saffransbullar till jobbet och bjöd på. de har inte vågat öppna påsarna ännu, men klockan är lite väl tidig än kanske. Får se framåt eftermiddagen om de är slut, och om de är det så tyder det ju på att bullarna var goda! :)
Ikväll ska jag fortsätta med mitt bakande, det blir dels pepparkakor och amerikanska snickers. GOTT!
I övrigt så kommer helgen att bli skapligt lungn för min del, som det ser ut nu iaf. Det kommer att inhandlas de skista julklapparna på lördag, och det är nog det enda jag har planerat. Nichlas jobbar hela helgen och på söndag åker han vidare till Hammarby på bandy. Och ni, det är bara fem dagar kvar tills tomten kommer! Wehooo :)


Jag vågade inte knäppa kort på mina egna lussebullar
för de blev inte lika vackra som dessa.









Sant eller Falskt?!


Jag har legat vaken i snart en timme och bara vridit och vändt på mig, jag kan inte sova! Jag ligger och funderar på om jag ska göra samma test som syrran min gjorde tidigare idag, 7 sanningar om mig själv. Jag har kommit överense med mig själv att inte göra det.
Funderar igen och kommer på en bra affärside! Men håller den, är den eftertraktad, kommer fölk vilja köpa den? Ingen aning, så det är värt att tänka över den en gång till.
Är precis på gränsen till att somna, och katterna börjar klösa på dörren intill sovrummet. Jag vaknar. KATTFAN!
Sätter mig här och skriver ett inlägg som jag inte orkar läsa igenom innan jag publicerar det. Godnatt!






ps. affärsiden har med titeln att göra ds.

God Jul & Gott Nytt År, På Finska!



Skickade detta julkort till Styrelsen i Findland idag.
Jag hoppas dom blev glad när jag så duktigt stavat om
det till Finska, bara för deras skull :) HAHA!







¨

Narnia, Prins Caspinan


Igår kväll blev det film hemma på bäckstigen 11 :) Åter igen kollade jag på Narnias andra film - Prins Caspian. Allt för mina kära vänner josse och lina, för dom hade tydlgen inte sett den än. Och den är bra vill jag lova, bättre än ettan om jag får säga vad jag tycker :) haha! Lina tyckte den var sämre än ettan och josse somnade så hon vet inte alls hur den var.

Nu blir det jobb fram till kl. 17.00 och ikväll ska jag tvätta, SKOJ!




Klantjosse


Nr 1 på att vara den sämsta skoterföraren någonsin tilldelas i år ut till josefin einarsson.
Jag tar det från början. För ganska precis fyra år sedan tog en liten tjej på sexton år skoterkörkort. Denna tjej vars namn josefin einarsson fick jobb i gårdtjänsberget i fjol. Hennes arbetsuppgifter går ut på att hjälpa barnen att komma på i liften, göra snö i backen, göra spår med skotern mm mm. I år jobbar hon där åter igen, men hennes kunskaper vill inte alls följa hennes vilja, utan det brukar gå rent utsagt, käpp rätt åt helvete! Precis som denna dag då lille lille josefin skulle upp till toppen i backen. Hon tänkte till en början smart, att då ta den enklaste vägen upp - tävlingsbacken. Och alla ni som åkt i backen vet vart denna tävlingsbacke är. Till saken igen, sämsta skoterföraren. Hon åker upp i backen med en väldig fart men känner efter ett tag att det inte går alls som hon vill. Hon får till och med slänga sig av skotern och kolla när denna stackars metall/plast leksak rullar ner flera meter. Hon beskriver det själv med dessa ord: POM POM POOOOOM!
Det säger sig själv, ikke dukitg skoterförare! :)


Grattis Josefin! HAHA!



Skåne skakades i natt


Jag läser i bloggar, nyhetsmagasin och hör hur de talar om det på jobbet, jordskalv i skåne tidigt imorse. De mätte den upp till 4,7 i richterskalan, det är ju skrämmande! Jag har alltid trott att vi i sverige inte kan drabbas utav varken jordbävningar eller orkaner. Men nu har det drabbat skåne av båda delarna. Orkanen Gudrun nådde ju skånde för ca 3 år sedan, år 2005. Jag har faktiskt ingen bra förklaring på varför jag har tänkt så, men jag har för mig att det var någon som sa det till mig när jag var liten, haha! Hoppas ingen skadade sig nu imorse iaf.



I eftermiddag blir det glögg & pepparkakor på jobbet, med julklappsutdelning och lite annat gott till :)

Ikväll kommer jag att sakna desperata hemmafruar, vad i all världens dagar ska jag nu kolla på tisdagar?


Jobbet skriker efter mig!





Guldtema


Jag och lina var ute och gick ikväll. Vi gick först till hotellet för att köpa fribiljetter till annandagen, sedan fortsatte vi att gå mot lillbo - mot gårdstjärnsberget, tog av mot lillbo och dalrundan, fortsatte upp mot fallrisgatan och faluvägen, förbi elofssons och mot IP. Skönt utochgå väder, nollgradigt skulle jag tro :) Nästan hemma begav vi oss upp till emil för att kolla in lägenheten, men han skulle till att flytta därifrån. Så jag hann aldrig se hans inredning, synd.

Julklapparna är nu snart jätteklar, har bara pappas sista kvar och kanske en julklapp till min yngsta syster, matilda. Ska försöka få det överstökat i helgen.
Och riktigt julmysigt har vi fått här hemma nu, man känner att det snart vankas julafton! Årets julinredningstema är GULD, då jag har guldkulor i fönster, guldsjulstjärnor, guld kulor och krimskrams i granen, guldjulpapper till klapparna, guldlyktor mm. Det passar perfekt in till våra möbler och vår soffa! :)


Snart kommer nog nikke in genom dörren och han nämde tidigare på telefonen att vi kanske ska på julbord på scandic på julaftonslunchen. Jag, nichlas och hans familj har VIP ;) Det ni! Han jobbar nämligen de dagar som är kvar av julborden på scandic och eftersom han jobbar eftermiddag och kväll under självaste julaftonen så tycker han att vi är värd att fira någon jul överhuvudtaget tillsammans, och vad skulle inte passa bättre än ett julbord på hotell!? :)



Nu är det godnatt, missarna gnäller och vill mysas :)





Räkningar


Nu är denna månadens räkningar betalda, synd att man måste betala räkningar vid jul. Om tio dagar får jag lön och den kan jag lova er att den är efterlängtad! Nichlas fick sin lön idag så jag får leva på honom i tio dagar :)
Morfar var här igår och tog betalt för all materialkostand på elgrejer som vi bytt ut i lägenheten, det gick på 8 000 kr! Sved till lite gran där i plånboken vill jag säga. Men som sagt är det ny löning igen om tio dagar, så då hoppas jag att jag inte bör märka av den det satans räkningen.


Så här känns min spargris just nu


Jag funderar på om jag ska baka julgodis någon dag den här veckan och torsdag känns som en bra dag för lite julbak :) Det blir nog knäck, pepparkakor, lussebullar och hemgjord sunrise eller vad dom heter, haha!

Ikväll blir det bara att ta det lungt, känner att jag inte sovit nå bra alls inatt, då jag vaknade vid 01.20 av att katterna har fått tag i en julgranskula som det sprang runt och lekte med - UNDER SÄNGEN! Skapligt less blev jag så jag slängde ut dem i hallen :)

Nichlas har tillochmed (!!) bytt lampa i hallen idag, alles själv :) Duktig han börjar bli lillpojken, HAHA! Men ni som känner honom vet att han nog aldrig ens hängt upp en tavla själv på väggen.
Det var som första gången när vi skulle spela tv-spel hemma hos mig på mårtes för något år sedan. Jag sa då åt honom att koppla in tv-spelet i tv:n medan jag gjorde ordning fika till oss. När jag kommer tillbaka står han fortfarande med kablarna i händerna och frågar mig hur man gör. Det var bara att sätta in en skartkabel i tv:n och sedan kontakten i väggen, så var det klart! Ett bra exempel på en lite mindre händig man.

Dagens middag: Fläskpannkaka med hallonsylt och ett stort glas mjölk!




God Jul Från Pappa



Fick julkort från pappsen idag :)



Fler bilder




Molger tycker om att
ligga på min data :)



Vår ljusstake


Bar- & Vitrinskåp


Tavlor i matrummet & Fler julklappar under granen!



Satan!


Skit alltså, jag vann inte ett piss, men nära var jag vid alla tre bingon! Vid ettans bingo var jag ett nr från att vinna 3000 kr i julmat, i tvåans bingo var jag ett nr från att vinna 10 000 kr i kontanter och i treans bingo var jag ett nr från att vinna en ny bingolott! :( Jag hoppas på bättre tur under uppesittarkvällen!
Amy Diamond och Darin var gästartister i kvällen program, likaså var Yannick Tregaro (tränare i svenska landslaget friidrott) kvällens gäst, ett bra program och en bra programledare tycker jag! :)



I eftremiddag var jag på julbord med mamma och henes arbetskollegor från Drivex. Vi behövde inte åka längre än till ovanåker då vi var på Unnegårds ladan (gamla ladan där ungdomar i kyrkan brukade hänga förr). Riktig god mat och vad fint hon hade inrett där! Kan varm rekomendera stället :)


Nu ska jag och nichlas kolla på den andra filmen av jurassic park, han har nämligen aldrig sett dom filmerna, så jag gör honom sällskap och håller han i handen så lillnirre inte blir alltför rädd, HAHA!



Bingolotto


Det spelas bingolotto för fullt nu på bäckstigen 11. Jag var ett nummer ifrån att vinna julmat för 3000 kr, attans!

Uppdaterar senare hur det gick för oss :)






Välkommen hem nikke!


Efter en helhelg på Scandic är han nu ängtligen hemma! :) Det sket sig med sundsvall nästa helg, då nikke måste jobba då också :(

Idag blir det kanske julbord vid femton tiden :) Men först ska jag och nikke försöka få i oss något lätt att käka, och jag ska städa åt katterna och ge dom mat :)





Bilder


Bjuder på några bilder från lägenheten :)

Köket


Klocka/Vardagsrum


  
Nichlas/Kök                        Sovrum

Erik, Alek & Nichlas
Vardagsrum

Molger


   
   
         Gran                                 Molger                                     Rosa







Lucia


Idag är det den trettonde december vilket innebär luciadagen.

Nu i eftermiddag följde jag med mamma och magnus till bollnäs för att försöka avsluta årets julshopping, men jag hittade bara en julklapp till matilda, så jag får försöka mig ut igen nästa helg. Funderar på att kanske åka till Sundsvall och bo på hotell under helgen. Nichlas är ju ledig så det skulle passa perfekt att åka iväg tillsammans, men det är ju bandy i hammabry på söndagen så den krockar lite grann. Men jag ska försöka övertala pojken så får jag se om det går :)

Ikväll var det meningen att vi skulle åka skoter men linas skoter är inställd i någon lada i vängsbo och pappa hennes har åkt till motala med bandyn. Mammas skoter måste in på service innan den kan köras med.. Lite tråkigt, men det blir fler gånger :)



Jag sitter hemma hos mamma nu och ska snart få skjuts hem till mig och Lina kommer på besök senare!






 

Nyvaken


Jag har nyss vaknat och det är alles tyst här hemma, det enda som hörs är traktorn utanför som plogar upp parkeringen. Nichlas sov kvar på scandic inatt och jag vill inte ringa han än utifall han fortfarande sover. Jossan gjorde mig sällskap inatt ist men hon var borta när jag vaknade, känndes skitknäppt. Men sen kom jag ju på att hon skulle till tomteland med sin famlij idag, så där hade jag förklaringen på varför hon inte var kvar :)
Vi hade lite problem med att sova inatt då de ovanför tjaffasade, och gud så lyhört det är här hemma! Hörde nästan allt de sa, fast de skrek ju också förståss. Det mest roliga av allt var vid 12 tiden i går kväll när grannarna ovanför spikade upp tavlor, eller vad det var, så knackade grannarna under i vårt golv, trodde väl att det var vi som spikade mitt i natten tänker ja. Men denna gång knackade vi tillbaka! Av alla gånger de knackat och klagat på oss så var det först gången vi knackade tillbaka ska ni veta, satans skitgrannar jag verkar ha :) HAHA!

Carin kom på besök nyss och jag sitter fortfarande i morgonrock. Funderar på vad jag ska äta till lunch idag, kanske korvstroganoff.

I eftermiddag/kväll ska vi åka skoter och kanske skridskor :) Hoppas vi får låna mammas skoter bara!


NU blir det en cigg och kaffe!







Grattis Kevin!


Jossan, lina, josse, lisa, camilla, frida, erik och jag samlades här hemma igår för att kolla på idolfinalen, och det var Kevin som vann idol igår för er som inte hängde med. Stort grattis till honom och självklart är han en värdig vinnare! :) Det nästan mest bästa under programmet var när Il Divo kom upp på scenen. Dom är så fruktansvärt bra och igår innan idolfinalen kollade jag på entertiment now och där var de också med en sväng. Fick då reda på att en av killarna i bandet är popstjärna i grunden. Men det märks knappast när de sjunger, shit alltså vad duktiga dom är!!


Alice


Kevin




Posthämtning


Om en halvtimme kommer posten, då ska jag ut i det ruggiga vädret och hämta räkningarna. Sen är det bara optimeringen kvar för dagen så slutar jag sen och får HELG!







Idolfinal 2008



Ikväll smäller det!
Vem är det som blir Idol 2008, är det Alice eller är det Kevin?!
 












Passa på


Som ni kanske har lagt märke till så har jag försökt att snygga upp min blogg med lite färg och så har jag piffat upp den lite extra med en snygg klocka och en iPod :) Om ni vill så får ni gärna knäppa igång iPoden. Ni väljer bara vilken låt ni vill ha så tror jag den sätter igång sig själv. Är lite dåligt med låtar inlagt nu men jag ska försöka uppdatera den så fort jag kan. Två jullåtar hann jag lägga in iaf, och det passar ju perfekt såhär års!

Ikväll så har jag bara tagit det lungt med nichlas. Vi var så trött båda två idag så vi orkade inte laga någon mat. Så vi tog matdosor ur kylen och värmde på. Huvudsaken är ju att man får någon mat i sig :)

Imorgon är det Idolfinal, och jag hejjar på Alice! Kevin är så bra ändå att han kommer ta severige och världen med storm utan Idols hjälp. Josse, lina, jossan och lisa skulle hit hem imorn tycke jag det ryktades om, och självklart så följer pojkarna också med :) Nichlas jobbar nu ihelgen så jag blir pojklös :) Haha! Men erik får ersätta honom, han ville träffa Love - Lisas kille som är hemma från Finnspång och myser med henne skulle jag tro.

Nu ska vi skynda oss iväg till preem innan dom stänger!



Luciafirande på jobbet


Vid halv två tiden idag kom Edsbyns Lucia till Svenska Fönster. Jag smet iväg en sväng för att kika :) Åh jag ångrar min inte! Shit vad duktig dom var, de sjöng högt och tydligt! Den bästa lucia jag har varit på :)













Hälsningar från PL-Glas


Jag har designat årets Julkort åt PL-Glas AB. Se nedan så fint det blev! :)












Pizzeria Bandy


Idag lunchade jag och Eisabeth på bandy. Ett hett tips: Lövbit med pommes, SUPERGOD!












Fler & Fler


Antalet läsare på min blogg har ökat procentiellt den här veckan, så ett stort tack till er läsare! :)

Jossan och lina var precis här och la över gossip girl & prision break på jossans hårddisk och de skulle nu vidare till bonden på quiz. Jag är på tok för trött för att följa med och jag MÅSTE hoppa in i duschen strax och lägga mig så snart som möjligt. Imorgon är en ny dag med nya utmaningar och faktureringn måste ses till att bli klar nu innan jul. Jag ska trots allt jobba i mellandagarna men det mest svåra måste jag få undanstökat nu när jag har hjälp på kontoret. Ari och Elisabeth, som jag jobbar med på kontoret, är nämligen lediga under mellandagarna så jag komemr att vara ensam i tre dagar under vecka 52. Och självklart är det den mest stressigaste tiden nu såhär innan årsskiftet, allt måste ses till att bli klart - I TID!

De flesta julklapparna är nu avklarade, har bara ett par skoterhandskar kvar att köpa till pappa, och det känns verkligen i plånboken vill jag säga! haha :) Tur det är lön snart igen.

Pratade med Rebecka på telefon idag och hon kom med en smart ide till annandagen. Vad det är kan jag tyvärr inte avslöja här utifall visa personer läser det här som är involverad i fallet :) Men jag kan avslöja en del utav det, en överraskningsfest är på gång.
Jag skulle egentligen ringa upp rebecka nu i eftermiddag men jag har inte haft tid. Så om du ser det här så sänder jag iväg dig ett sms ikväll så ringer jag imorn ist :)

Nu ska jag hoppa in i duschen!





Frida & Teo


Igår kväll vid halv elva tiden satt jag, jossan och lina hemma hos mig i soffan då jag får jag ett näst väntat MMS. Frida skickar en bild på två händer och passande ringar till och texten under lyder:
"Hej alla glada vänner! Nu är vi förlovade / Fria Teo" 
Stort Grattis vännen!

Josse ringer en stund senare och ska skvallra om den heta nyheten, och tror inte att vi redan visste om det, men det gjorde vi. Hon hade pratat med Frida strax innan och hade hört att brölloppet blir av den 16 maj 2009 :) Tänk när man suttit ned alla vänner och pratat om förlovning och barn, och undrat vem den första är som gifter sig och den första som skaffar barn. Nu har vi vänner som både har barn, är förlovade och ska gifta sig. Wictor och melinda var först ut med att förlova sig och skaffa barn och Frida och Teo är först ut med att förlova sig och Gifta sig :) När är det min tur kan man nästa undra? :) Haha! Man blir ju själv sugen på barn och giftemål när man ser hur bra det går för andra, men själv så känner jag mig inte alls redo för det. Tur man han olika värderingar i livet. Men jag menar inte att det är fel för att andra gifter sig ung eller skaffar barn i ung ålder, men jag själv känner att jag bör vänta ett tag till. Jag kan ju passa på att njuta av andras lyckorus just nu, för gud vad glad man blir av sådna här nyheter! :)


Stort Grattis igen!

Pingstkyrkan i Edsbyn


Gratisreklam för pingstförsamlingens café. Jag och chefen käkar där minst en gång i veckan, underbart god mat! :)
Idag serveras det Kycklinggryta med ris, se nedan.



Pingskyrkan Café

*Lunchmeny v.50


Måndag 8/12

Kålsoppa/tacosoppa
Våffla med grädde och sylt ingår.


Tisdag 9/12

Pytt i panna med ägg och rödbetor.


Onsdag 10/12

Kycklinggryta med ris.


Torsdag 11/12

Julbuffé 90:-


Fredag 12/12

Husets meny.


Dagens rätt: 50:-
Pajer, Pizzabullar, Pastasallad: 45:-

Smör, Bröd, Råkost, Dryck, Kaffe & Kaka ingår!


Välkommen!

Har du frågor eller funderingar kan du kontakta oss via telefon:
0271-210 03



You're so beautiful, so damn beautiful!






I Love You!
Räddaren i nöden en stressig dag som denna!






Tvättid


Nichlas har för första gången i sitt liv tvättat, alles ensam och duktig var han! :)

Jag kom precis hem från en jobbig och stressig dag på jobbet, men nu är den avklarad och vi ska strax slänga ihop något att käka, det blir nog troligtvis spagetti och köttfärssås :) GOTT!

Imorse sov jag nästan över. Min mobil hade dött under natten så min väckarklocka ringde inte, men som tur var hade nikke ställt sin klocka på halv åtta så jag hetsade mig upp och kom precis i tid! :) Tack och lov!

Nu ikväll ska jag inte göra något speciellt alls utan bara ta det lungt och umgås med nichlas. Blir nog troligtvis en tidig kväll för min del så jag inte sover över imorn också :)

Nu ska jag städ åt katterna och sen laga mat!



God natt söndag!


Hela eftermiddagen och kvällen har tillägnats hemma hos lina. Med både sällskaps spel - upp till bevis, glöggfika, tvtittande, mat och nagellacksmålning :) Fint umgänge med josse, lina och emil.

Jag har precis duschat och skickat hem pojkarna till sig då de varit här ikväll och spelat NHL som vanligt. Jag ska nu bara borsta tänderna och sen hoppa i säng!



God morgon söndag!


Vi vaknade för drygt en timme sen och har precis satt i oss en redig frukost. Ägg, te, färska mackor, juice, massor av pålägg till vad var som hade dukats fram. Nichlas kommenter var "precis som hotellfrukost, lyxit!" :) Vi tände det andra adventsljuset, så mysigt så! Men Rosa skulle självklart vara uppe på bordet och precis vid ljuset. Så självklart började hennes svans att brinna. Tur jag var i närheten och kunde släcka den :)

Vi satte just igång en film, kicki valde "the hostel". Jag har sett den förr och jag ser den helst inte igen, men bara för att kicki ska få som hon vill så gick jag med på den, och hon kommer inte att vilja sova själv inatt kan jag lova! Haha :)

Efter filmen drar nog jag, lina, josse, rebecka och kicki till alfta på julskyltning. Skulle vara mysigt att hitta några fina tomtar till inredningen nu såhär till jul. Kanske jag hittar fler julklappar också :)

Imorse drömde jag något riktigt illa, så jag vaknade i gråt :( Men nikkebabe tröstade mig så var allt bra igen, tur man är två. Lika sa vi när vi gick från ica i igår, när vi hade fyra matkassar att bära hem, då var det bättre med fyra armar isf för två :)

Nu blir det att umgås med nikke och kicki!



Ett glas vin till tack!


Igår kväll ägnade jag, josse och lina vår första kväll av ledighet till idol och filmen "Pans labyrint ". Vi satt hemma hos mig i soffan tillsammans med våra bästa vänner chips, chili- och cashewnötter. Vi myste till det lite extra med ett varsit glas vin till. Helt rätt kille som åkte ut igår tycker jag iaf, har aldrig gillat han så värst mycket. Så nästa fredag blir det spännande att se vem som vinner Idol 2008! :)

Jag var  förresten på bolaget för första gången igår. Mamma skulle såklart med in och se till så jag var tvungen att visa leg, men det behövde jag inte förrän eftr jag betalat och påpekade lite snällt att det var första gången jag handlade där. Då vart jag tvungen att visa, töntkassör! :)

Idag har jag och lina julhandlat lite på byns alla affärer. Det blev en julklapp till pappa och mig själv och så köpte jag nya ljus till granen :) Senare var jag och nichlas på Ica och STORhandlade. Mycket mat i kylen innebär en redigan middag! Så vi slängde snabbt ihop en middag och resultatet blev, TACOS! Länge sedan vi käkade det så det satt riktigt fint :)

Nu ikväll har några av nichlas kompisar varit här och spelat NHL 2009. Jag försökte mig själv på det en sväng men fick inte vara med mer efter sista omgången. Tror inte jag var så bra, trots att jag försökte göra mitt bästa :) Haha!

För ca en halvtimme sedan kom kicki förbi och nu väntar vi på att dansbandskampen ska börja så kicki kan sitta och dräggla framför sin blivande make, Henrik Rönnberg :) Kicki är min sleepover kompis ikväll så nikke får sova på soffan :)

Imorgon blir det att klä om granen och försöka att sätta upp mitt sista väggord. Resultat kommer senare på bild.

Nu blir det en cigg ute på balkongen tillsammans med erik!



Strömavbrott

I en halvtimme har vi väntat på ström nu, och ängtligen är den tillbaka! :) Det var helt kolmörkt i hela svenskafönsters/PL-Glas Fabrik, och det konstigaste var att alla andra i edsbyn fick tillbaka sin strön efter drygt 5 min men vi fick vänta i en halvtimme!



Senare idag ska jag inviga min ålderskategori genom att gå på bolaget själv för första gången, för ikväll ska vi dricka vin och kolla på idol :)



Mysteriet på Greveholm


Strax efter avslutat arbetstid tog jag mig i kragen och fixade ihop en julklapp till mamma och magnus. Vad det blev tänker jag inte avslöja med de kommer bli riktigt glada! Jag gick även tillbaka med två julstjänor som jag köpte på elektra för någon vecka sedan. Hade tänkt ha dom i köket och i vardagsrummet men de fick inte plats, så den enda lösningen jag hade på problemet var att lämna tillbaka de små stackarna. Och tur var väl det för jag fick 400 kr extra i plånboken att köpa klappar för :)

Vid halv sex ringde lina och jag var hembjuden till henne på fika. Där befann sig också jossan och rebecka och det bjöds på pepparkakor, kaffe och knäck, MUMS! Ett tag senare vart vi hungrig och lina fixade käk. Köttbullar och stuvade makaroner. Alltid lika gott att bli bjuden på mat, så tack käraste!





Josse och emil kom förbi vid 10 tiden och då hade jossan satt igång mysteriet på greveholm. Passar perfekt att mysa till det så här års. Man kommer verkligen tillbaka till det förflutna och känner nostalgi!
Avsutade kvällen med negerpresident och efteråt kom erik, alek och pehrers och hämtade mig. Erik skulle upp till oss och hämta morgondagens schema som han glömt här idag.

Matdosa för morgondagen gav jag precis upp, det blir nog lunch på pingstkyrkan imorgon eller varför inte en kebebtallrik på Bandy?!

Nu är det godnatt!



Bryten Handled


Erik ringde tidigare. Han ville komma och låna film av mig och nikke och såklart fick han det. Men han hade mer att tala om innan han la på luren. Thommy, nichlas pappa, hade varit ute och skottat snö samtidigt som Ingemar, eriks pappa, då thommy kom fram till ingvar och sa att han hade ramlat omkull på snön och hade ont i handleden. Ingvar fick skjutsa thommy till sjukan och där är han än. Han bröt nämligen handleden den stackaren. Så nu väntar jag här tillsa han ska komma hem så tänkte jag gå dit en sväng med blommor och kanske något gott till :)


Thommy

Själv har jag inte gjort så mycket sedan jag kom hem, förutom att laga mat. Nu ska jag försöka mig på photoshop som det var över 1,5 år sedan jag jobbade med :) Spännade att se resultat sen.




Mat! (?)


Idag har jag ingen som helst aning om vad jag ska käka.. Nichlas har inte kommit hem än från jobbet och min fantasi kan bara inte flöda idag, därför väntar jag en timme till på middag så får nikke hjälpa mig me den :)

Senare ikväll kommer tjejerna hit och kollar på desperata hemmafruar och innan dess så skulle Thommy, nichlas pappa, komma hit och hjälpa mig att få igång mina timer. Har inte en jädra aning om hur man får igång dom.

Igår klädde jag och nichlas granen, ljusen som fattas nu bara. Kan se bild nedan :) Har knäppt med mobilen så kvaliten är inte den bästa.



Nu ska jag mata katterna och gå ut med sopor

Exemplel på julkort


Rosa


Molger


Tomten





Väggord


De senaste veckorna har jag ägnat mycket tid för själva inredningen i lägenheten. Något av det jag är mest nöjd med är mina väggord. Jag har designat egna väggord och satt vissa på dörrar och vissa på tapeterna. Nedan ska ni se vad det innebär:



Dessa väggord har jag på alla dörrar i lägenheten. som ni ser beskriver det vad som finns bakom dörrarna :)

Den här har jag i hallen ovanför dörrkarmen till vardagsrummet

Den här kommer jag snart att ha uppsatt på väggen i matrummet.
Betyder
"Kärleken övervinner allt"





Tillbaka till jobbet


Då var man här igen. Åter en vecka att framföra. Jag har börjat med att pigga up de andra med fika, för självklart ska man ju firas på jobbet också. De hurrade för mig redan i fredags på väg hem så jag slipper det idag, tack och lov :)



RSS 2.0