Anna är hemma!


Min tös är hemma från Norge under veckan och hälsar på :) Hon kom i Söndags och igårkväll fick jag träffa henne! Vi har inte setts sen i juli månad så det var jätteroligt att träffa Anna igen :)

Vi firade annas hemkomst med att jag bjöd Anna och Lina på middag - kasslergratäng m. ris och färsk sallad


Recept:

Kassler
Matlagningsgädde
Mjölk
Senap (slots är godast)
Vetemjöl
Dragon
Purjolök
Riven ost

Knäpp på ugnen till 200 grader. Skär kasslern i strimlor. Hacka purjolöken i små bitar. Lägg purjolöken i botten av en ugnsäkerform och sedan kasslern ovanpå. Vispa ihop matlagningsgrädde, vetemjöl, senap och dragon i en skål. Tillsätt mjölk. Håll såsen över kasslern och strö sedan över riven ost. In i ugnen i ca 30-45 min.
Servera med ris eller potatis och sallad.


TIPS:
Låt den vakumförpackade kasslern stå ett tag efter att du strimalt den, då det kan bli mycket extra vätska i gratängen efter den.

Till salladen, tillsätt knorr grekisk salladsdressing! SUPERGOTT!




Nytt Golv :)



Lina och Jocke sov över här i fredags och under lördagsmorgonen åkte jag och Lina hem till Mamma och gänget i vängsbo. Där bytte jag och Magnus däck på bilen och Lina spelade "Vem där?" tillsammans med Malin och Camilla.
Efter däckbytet åke vi på Preem och pumpade upp däcken, och ni ska veta att det var premiär för mig att pumpa bildäck ;) 2,2 fick jag veta att man skulle mäte upp dem till, så duktiiig :) Lina gav mig en hjälpande hand också, då hon fyllde på spolarvätska.

Därefter hämtade vi upp Jocke och Nichlas hemma hos oss och sedan åkte vi till Bollnäs. Vi hann både med att köpa golv till vår hall, gå på Erikshjälpen och käka på max, och hälsa på Christina och Kingen innan det var jobbardax för de andra tre stackarna. Därefter tog jag med mig Kingen hem till mig och senare under kvällen kom Nina, Josse, Linnea och Malin hem till mig och vi begav oss till Bonden. Där var det så tråkigt att jag gick hem innan kl slagit 2.


Imorgon väntar jobb, och jag laddar upp för den kommade veckan tillsammans med folket hos mig med godis, chips och dricka ;)

GodKväll!




Fredagsfinal



Just nu sitter jag, Ida, Henke, Jocke, Nichlas och Lina hemma hos oss. Jag funderar på vad jag skulle blogga om, då jag kan tycka det är jättesvårt att blogga när jag inte har några bilder som kan visa vad som har hänt. Men så fort jag har börjat skrivit så flyter det bara på :)

I fredags så beställde jag, Lina och Jocke fläskfiléplanka på Atlantic. Det smakade bäst! ;) Sedan så bosatte vi i soffan framför Idol. Tur att Niklas åkte ut! Han var den sämsta som varit med någonsin ;)






Ännu mer nytt i garderoben!



I samband med de nya köpen jag gjorde tidigare i veckan så blev jag även frälst i en till tunika, men som jag inte riktigt kunde bestämma mig för om jag skulle ha eller inte. Jag bestämde mig direkt när jag kom hem att jag ville ha den ändå. Så jag tog tillfälle idag efter jobbet och gick in på Såfin och självklart fick den följa med mig hem.



Eve, duktigt säljare som hon är, fick mig att även köpa ett till plagg. Och yes, nöjd är jag :)





Bananflugor!



Usch och fy! Vi har upptäckt något förskräckligt! Det är fullt men bananflugor (fruktflugor) i vårt kök! Och vi förstår heller inte hur de har kunnat föröka sig där, då vi varken har frukt eller annan mat framme! Men tacka vet jag google, där har vi fått några tips på hur man kan utrota dessa äckel!



TIPS:
Fyll en skål med vatten och tillsätt antingen lite diskmedel eller ättika. Låt det stå i ca 24 timmar och därefter har dessa odjur tillfredställt sig ner i skålen och dött! ;)




Nytt i Fönstret!



Jag är verkligen ingen jag-älskar-blommor kvinna, utan det enda gröna som finns/har funnits hemma hos oss är två styckna orkidéer, men dom har dött nu. Men jag hittade dessa på Konsum i Edsbyn och tyckte de var jättefina, så de fick följa med mig hem. Endast 49 kr/st :)


Det märks att katterna tyckte mer om blommorna än mig. Se så fint de biter sönder dem på engång!






Nytt i Garderoben!



Yes, ängtligen hittade jag något riktigt mysigt och snyggt att ta på sig nu såhär i hösttider :) Så imorgon får jag inviga min nya tunika med stoor krage :)

360 kr från Only

300 kr från Only





Nya hem!



Så lämnade jag precis ifrån mig den sista kattungen av två styckna. De får två, verkligen bra nya hem :) Jag önska Jenna och Anna stort lycka till med de nya söta :)

Även jag har bestämt mig för att skaffa egna småmissar. Men först ska jag hitta den perfekta kattpappan som jag kan få låna till Rosa ;) Hennes småttingar kommer att bli de sötaste i välden! :)




Söndag = Städ- och tvättdag



Jag har d¨å verkligen sett till att den här dagen utnyttjades till fullo, vilket jag inte trodde skulle inträffa när jag klev upp imorse. Jag har nämligen städat, tvättat, diskat, plockat och fixat hela eftermiddagen/kvällen, trots att det har varit vänner på besök och de har suttit i min soffa och smällt i sig godis/chips/dricka/glass. Men nu är det överstökat och jag har precis kommit ut ur duschen. Så nu ska jag krypa ner alles ensam i min nybäddade säng och invänta morgondagen, En riktigt rolig vecka väntar, jag ska nämligen lära mig att göra löner åt de anställda :D

GodNatt!



Oplanerad utgång med tjejerna



Javisst blev det utgång igår. Och riktigt roligt hade vi! Vi bestämde oss vid halv 6 igårkväll att vi skulle på tranan. Så jag, Ida och Lina tog vårt pick och pack och begav oss hem till Lina för att göra oss ordning. Vi inväntade Rebecka och Nina och sedan gick vi hem till Anna, där det redan satt ett helt gäng av trevliga tjejer och killar :) Vi åkte bussen till tranan, dansade våra lurviga hejdlöst och sedan tog vi bussen hem igen :)
Lina övernattade med mig så jag skulle slippa sova själv, då nikke är bortrest över helgen.. Men nu har hon åkt hem till sitt och jag ligger själv i soffan och funderar på vad jag kan hitta på.

Återkommer under dagen/kvällen



Sibylla Edsbyn


Det gick lika snabbt som vanligt idag att jobba. Det känns som om man bara hinner låsa upp dörren på jobbet och sedan ska man låsa för att gå igen. Ack så roligt jobb jag har! (jag vet att jag tjatar, men jag måste få visa er att jag verkligen trivs!)

Jag sov dock över idag, eller jag kom inte för sent till jobbet men bussen gick kl. 08.10 imorse och jag vaknade 08.03! Därför tog jag bilen, som tyvärr fick kallstartas då jag inte planerat att sätta i någon motorvärmare. Nichlas skulle åka med mig till Scanidc och gick därför ut i god tid för att börja skrapa rutor. Trodde vi ja! Nejnej, det regnade så det stod härliga till och temperaturen stod på +4 grader! Så där tjänade vi in extra tid för att ta oss till arbetet.

Lina gjorde oss sällskap både til och från Bollnäs och under hemresan bestämde vi oss för att lyxa till det med mat från Sibylla :) Så då slapp vi laga mat ikväll med!


Kvällen spenderades sedan tillsammans med Jossan, Lina, Ida, Henrik och Nina hemma i Jossans nya lya. Nu har hon verkligen fått det mysigt och hemtrevlig. Synd att hon inte har någon balkong, för då måste jag gå ner två trappor när jag ska röka :P Haha! Ego som jag är :)


Imorgon ska jag och Nichlas till Bollnäs för att köpa ny utrustning till vår dusch. Det var ju ett tag sedan vi tog bort vårat badkar och bestämde oss för att använda oss utav duschen ist, så vi fick in vår tvättmaskin som vi köpte redan när vi flyttade in i Lägenheten, det vill säga för 1,5 år sedan! Så nu har vi tagit tjuren vid horna och skall ängtligen få en avskärning mellan duschen och tvättmaskinen. Jag slänger troligtvis in bilder när det blir klart! :)

Nu blir det godnatta för både mig och pojkarna eftersom jag och Nichlas ska upp i tid imorgon och utnyttja dagen till fullo! :)
Natti!



Kanske blir Rosa mamma?


Himlar vad kallt det är nu för tin! Bilen visade -4 grader nyss när jag åkte hem från mamma. Det är nämligen där jag har spenderat min kväll :) Mor bjöd mig på Oxpytt och sedan har vi suttit och pratat och hunnit med att kolla på Bonde söker fru, Grace Anatomy och Efterlyst. Däremellan hann vi även med att kika på Det Okända.
Så jag kom alles nyss hem genom dörren. Det enda som återstår av denna onsdag är en sista rök ute i det ruskigt kalla och sedan ska det borstas tänder, sminket ska tvättas av och efter det ska jag hoppa mig varm in till sängen :)

Jag måste bara visa er likheten mellan dessa misseungar och rosa sedan hon var 6 veckor gamal. Idag är hon 1,6 år och kommer troligtvis att få precis såna här sötisar i framtiden

Hittade en annons på blocket om dessa gullpluttar idag, och nu vill jag ha egna! :)

jag tycker att missarna på de först 3 bilderna påminner om Rosa så fruktansvärt mycket att det nästan gör ont :P




Take Off!



Lika roligt som vanligt att arbeta idag! Dagens minus på jobbet idag är att det är så himla kallt på salongen. Tjejerna som jag arbetar med tycker dessvärre det motsatta, då jag sitter still vid datorn hela dagarna och de andra rör på sig under tiden de gör sna behandligar på kunderna. Men i eftermiddag satt jag själv på salongen så då passade jag på att höja värmen ;) Så jag hoppas jag slipper frysa mina fingrar till is imorgon.

Efter jobbet gick C&C ut och åt tillsammans med Ivan och jag fick följa med :) Vi stannade till på Take Off i Bollnäs och himlans vilken god mat de har! Ivan försökte få mig att beställa gratinerade sniglar med mozarellaost till, men jag avböjde och nästan hånade honom till att man inte kan äta sniglar. Därför så beställde han in ett smakprov till alla som förätt och vet ni vad, det smakade riktigt gott! Ett tips till er som är precis som mig när man är på retaurang och äter och föredrar att ta något i stil med något man ätit förr, VÅGA TESTA PÅ NYTT! :)
Jag har ätit sniglar, har ni också gjort det?



Nu väntar duschen och sedan är det godnatt!



Måndag - En bra start på en bra vecka



Dagen har gått superfort! Jag vaknade imorse, och sedan var jag hemma nästan på engång känns det som :)
Kl. 16.11 kollade jag på klockan för första gången idag och blev alles paff över hur fort tiden hade gått. Jag har nämligen lärt mig bokföra idag. Åsa, kvinnan som har  varit ansvarig för bokföringen på SD och C&C tidigare, var hos mig på salongen och gick igenom dagskassa, löner, moms och skatt. Det gick bättre än jag trott att det skulle göra! Så nu blir det är nöta verifikationer så det sitter snart! :)

Förresten så fick jag en jacka idag av Ivan. Så himla snygg! Alla andra på salongerna har en varsin redan, och de fick sina innan jag började jobba på SD. Men nuså fick jag en också! Jag blir väldigt bortskämt av chefen ;)


Imorgon efter arbetstid ska vi ut med salongen och äta middag. Överraskning om vart det blir!




Bilder sedan helgen

Jag var precis in på Camillas blogg och fick syn på några mysiga bilder hon lagt upp sedan helgen :) Jag kopierade dessa då jag själv inte knäppt några kort alls :) Hoppas det gick bra! :)



Syskonkärlek ♥


I fredags jobbade jag som vanligt till kl 17.00. Jag tog bilen på morgonen för att kunna komma hem fortare på eftermiddagen. Lina gjorde mig sällskap :)
Under kvällen myste jag, Lina, Ida S och Ida E till Idol.

Igår hade jag och mina systar Camilla, Malin och Matilda en heldag tillsammans. Mamma och hennes man Magnus var väg på Bröllop så tjejerna var med mig. Under dagen var jag och camilla i Ovanåkers kyrka för att kolla på Skolkören där syster nr. 4 är med. Syster nr. 3 är också med där men just igår så var hon förkyld så hon stannade hemma framför soffan. Efter att tillställningen var klar, dunkade vi oss hem mot mig till Olas låt "Sky's the limit". Jag slängde mig på maten och sedan severades det Tacos! MUMS!
Kvällen spenderades åt minnen, skratt, körslaget, godis, kladdkaka, chips och massa annat! Det är syskonkärlek det! ♥ Tjejerna sov såklart över och mamma kom förbi vid ett tiden idag och hämtade dem. Jag passade i samma stund på att säda här hemma och sedan var jag till mormor och morfar en sväng. Jag har nämligen "lånat" hem missungarna i helgen för att testa dem om de kan äta riktig mat, då de föredrar kattmjölk framför allt annat. Och de är 9 veckor gamla, så det är dags för dem att börja äta riktig mat nu! Men det gick som det gick, och jag var illa tvungen att ge dem mjölk ändå. Så nu får vi se om de kommer igång med ätadet, för i vecka 12 ska de levereras till sina nya ägare!

Kvällen spenderade en sväng hemma hos mamma. Där bjöds det på nybakade havrerutor och chokladbollar! Sedan kom Nichlas hem från en helg i Uppsala med grabbarna, och han hade med sig sin "nya" dator han köpt av Christina.
Så här sitter jag nu, försöker mig på att installera om program och ändra språk. Vilket inte alls gick nå vidare, så jag formaterade om den ist, så nu är den som ny!

Imorgon är det jobbdags igen, och jag längtar! Jag tror jag har världens bästa jobb! :D


Så Snyggt!



Jäklar alltså vad nöjd jag blev med designen den här gången. Enkelt och stilrent, det gillar jag! Och just att bloggen skulle bli svart/vit den här gången var helt enkelt av ett feltryck när jag gjorde headern :) Jag ville få bakrunden vit egentligen men så blev den svart, och jag tyckte den blev bättre så! :)

Vad tycker ni? Nu lovar jag mer uppdatering i framtiden :)





RSS 2.0