Grattis Kungen!


Kung Carl XVI Gustaf föddes den 30 april 1946 på Haga Slott i Solna. Idag fyller han 63 år!

GRATTIS!







Möhippa för Frida, den 27 April 2009


Oj vilken dag det var! :) Det började i söndagseftermiddag med att jag, emelie, josse och lina tog min bil ner till stckholm för att övernatta hos matilda och nina. Vi tog god tid på oss att åka ner och var framme i stockholm vid åtta tiden, efter någon felkörning och så, haha! Vi stannade till hemma hos nina och joel i kungsholmen, och jag och lina lämnade av vår packning där. Sedan fortsatte vi i bilen tilsammans hem till matilda och pär som bor i bromma. Det tog endast tio min med bil. Där lämnade josse och emelie av sin packning och vi parkerade bilen utanför och tog sedan t-banan in till stan.




Väl inne i stan gick vi på McDonalds och käkade. Vi återvände strax därefter hemmåt igen för det var ju trottsallt sovdags, vi skulle upp tidgit dagen efter! :)
Vi klev upp rean kvart över sex på måndegn för vi skule befinna oss i märsta och hämta frida redan halv nio. Trött och riktigt nervös var jag, för det här är ju ändå den första möhippan jag varit på, och lite extra speciellt är det ju när det är den första vännen skom gifter sig.
Här nedan står vi och väntar på pendeltåget mot märsta




På märsta station tog vi bussen ut till kvarteret där frida bor, hon visste såklart inte om att vi var på väg. När vi klivit av bussen ringer nina frida och ska höra om hon är vaken. Nina är verkligen jätteduktig på att spela med och denna gång lyckades hon superbra! :) Hon frågade frida om de skule umgås under dagen och ta en promenad tilsammans. Frida skulle klä på sig och ta tåget ut till nina och möta upp henne bestämde de. Vi stod just utanför fridas trappuppgång när nina lade på luren och direkt därefter plingar vi på hennes dörr.
Snacka om överraskad hon blev! :)






Efter mycket skratt och många tårar så bad vi frida att slänga sig in i duschn, kläa på sig och äta frukost



Innan avslöjande om vilka kläder hon skulle bära under dagen så fick vi se hennes brudklänning, och shit! Jag grät och gud så vacker hon kommer att vara :)
Sedan var det dags för klädseln. Och där blev det ännu mer gråt och skratt! Någon som känner igen kläderna och skorna?






Sedan var det dags för dagens aktiviteter. Vi tog tåget in mot stan igen där uppgifter väntades.
Hon fick böja med att sätta sig mitt på "plattan" och måla en bild av sin "Drömkille". Hon lyckades ganska bra tillslut, visst?















Den andra uppgiften var att hon nu när tavlan var klar, så skulle hon sälja den - till högst bjudande!

Påväg att lyckas sälja?

Lycklig försäljare

Lycklig köpare? :)

Den tredje uppgiften var att hon nu skule köpa kondomer och en banan för de pengar hon sålt tavlan för

Den fjärde uppgiften var att hon skulle be fem olika personer om att hålla i bananen medans hon "trädde" på fem konomer på bananen. Tråkiga människor det finns, men tillslut ställde några umgdommar upp :)





Den femte uppgiften var att hon av de kondomer som var kvar skulle hon blåsa upp till ballonger och dessa skulle hon be tre olika killar hålla i dessa "ballonger" samtidigt som hon klippte av deras kalsonglappar!





Frida klarade av alla uppgifterna hittills och var värd en lunch. Hon fick välja ställe att käka på, så det blev Taco Bar. Frid blev bjuden på maten av personalen som jobbade där och hyllades med en kyss på kinden av mannen i kassan.
Vid varje övergångställe var frida tvungen att be någon att få ledan över övergångstället.
Efter maten tog vi en glass på donken och därefter rörde vi oss mot hötorget. Där bjöds det på frukt och blommor till håret. Hon fick även hjälpa till med försäljningen av frukt!


Vi fortsatte sedan efter drottninggatan och stannade till vid en man som spelade gitarr. Där vart frida tvungen att bjuda upp en okänd person till dans.




Efter en jättelyckad dag på stan tog vi pendeltågen till spånga. Där väntades en äventyrshall som heter Tonox. Vi valde grenarna vollyboll där det innebar att man var tvungen att stå på knä vid spelets gång, superkul! Vi delades i i två lag, tyvärr har jag ännu bara en dålig bild på mitt lag, det ickevinnande laget.




Sedan var deg dags för sumobrottning - I STORA KLÄDER!



Alla ville se :)
Sedan tog vi en avslutande tunering i sittandes ishockey

Runt 4 tiden tog vi bussen till Bromma hem till Matilda för att kolla på videon som spelats in under den gångna dagen. Tyvärr ville det inte fungera så videon är fortfarande osedd, men vi ska bränna ut den på en DVD.
Vi duschade och klädde upp oss till kvällen och vi hade varit så gullig motfrida att vi tryckt upp en alles egen tröja som hon skulle ha på sig under kvällen.
Vi möttes up i Gammla stan på en restaurang där vi bokat bord till klockan åtta. Den blivande bruden fick även bära slöja under kvällen :)





Innan efterrätten serverades avslutade vi våra uppgifter för frida med en sista. Hon skulle, med hjälp av många olika munnar, näsor och ögon para ihop den rätta till sin blivande man. Hon lyckades inte på första försöket men till sist så blev det TEO :)


Sedan kom efterrätten in! :)

Vi avslutade sedan kvällen på Fridays! En suverän Möhippa och dag och kväll! :)








Hemma!


Nu är vi hemma i byn igen. Eller nu och nu, vi kom hem vid fem, men jag var så trött så jag gick och la mig och sov och vaknade inte förrän nyss.
Mer om möhippan antingen senare ikväll eller imorgon under dagen! Jag känner att jag måste kolla på DH med Ida nu :)
Men jag kan avslöja att det har varit SKITROLIGT!





Dubbel-Erik!


Haha, varje gång vi var ute och gick med Kingston stannde omrkig sex personer under samma vända och skulle hälsa, och klappa, och mysas, och leka med hunden. Tom Dubbel-Erik stannade och ville ha en bild. Först trodde han att det var en superstor råtta, men efter ett tag förstod han, att det var världens sötaste KINGSTON!

Jodå, humor har snubben!




Fler bilder på Kingston!


Jag hittade just fler bilder på sötisen! Kolla bara!












Stockholm i tre dagar


Imorgon eftermiddag åker jag, lina, josse och emelie från byn för att inta Sthlm med storm och möta upp Nina och Matilda! Vi ska nämligen på Möhippa på Måndag. Ja en måndag kanske låter dumt, men det var egentligen tänkt att vi skulle ha haft den nu i lördags, men de planerna krossades när den blivande bruden inte fick ledigt från jobbet. Därför Möhippa på en måndag. Hur dagen kommer att gå till redovisar jag i bilder, på tisdag när vi kommer hem :) Jag tar med mig datorn och internet till Sthlm, så jag kan försöka håller er uppdaterad under tiden :)





Picknik i Öjeparken


Jag, Ida och Lina tog engångsgrillen, picknikkorgen, musiken och självklart picknikfilten med oss ner till Öjeparken. Härligare väder får man ju leta efter, så himla fint och skönt! Och maten, satan vad gott det är med grillat alltså :) Det vankas sommarkänslor så det bara, jaa, det bara sprudlar i hela kroppen på mig! :)
Tyvärr dog min kamera efter första kortet, men ida har fler, så jag kanske kan låna några av henne senare :)





Sällskapsspel


Ida, Lina, Josse och Henrik var här igår och vi åkte till videohallen i Bollnäs för att hyra tv-spel. Vi hyrde Fårgesportspelet BUZZ till Playstation 2, då det inte fanns för Playstation 3 som Nichlas har. Jag trodde nämligen att det skulle gå lika bra att använda sig utav PS2 Spel till vår PS3, men det gick inte alls! :( Som tur var lånade Anders ut sitt och det räddade vår kväll, så tack för det! :) Vi hyrde även Super Mario Party 8 till Wii. Jag föredrog hellre Buzz, och jag siktar in mig på att invenstera i ett sådant själv när plånboken säger ja :)










Hundvakt!


Veckan som arbetslös har gått otroligt snabbt! Inget bloggande har jag nästan hunnit med heller! Fy skäms på mig!

Torsdagen-Fredagen var jag hundvakt åt den här sötisen!

Kingston heter han och är en Dvärgspets. Endast 17 veckor gammal och han är INTE rumsren! Haha!
Sötisen sov här hemma tillsammans med mig och Nichlas i sängen. Först var Nichlas lite skeptisk mot att han skulle sova just i sängen men när jag lyfte upp Kingston (han kan nämligen inte hoppa upp själv för att hans ben inte räcker till) blev Nichlas så imponerad av hur söt han var så då bråkade vi nästan om vilken sida Kingen skulle sova på, min eller Nichlas. Haha!
Kingen själv föredrog att sova nere vid fötterna och där sussade han lungt heela natten.
Kl. 6 vaknade jag av att han skällde (eller rättare sagt pep, han är ju så liten så det kommer knappt något ljud från han). Då ville han upp i sängen igen efter att han hoppat ner själv. Varför han hade hoppat ner fick jag svar på senare, vid 10 tiden. Då hade han bajsat och kissat tre gånger inne. Haha, och Christina (ägaren) sa att han brukade sova så lungt fram tills klockan var 11.

Sakpligt sugen man blev själv på en sådan SÖT! Så nu blir det att spara ihop pengar för att skaffa sig en egen så småningom :)




Vårtider!


Idag har mycket men ändå så lite uträttas. Josse kom hit vid lunchtid och vi satte igång med bröllopsplaneringen. Vi har ju fått till uppgift att fixa ihop programbladen till bröllopsfesten. Självaste bröllopet är ju om mindre än en månad så det börjar bli brått om tid! Vi har iaf lämnat in kortet som ska vara på framsidan för en layout och på fredag ska den vara klar.
Sedan har vi hunnit med att planera om möhippan och varit på erikshjälpen. Jag fyndade med mig en mattpiska hem, för endast 15 kr! Wehoo :)
Vi tog en sväng till Roteberg hem till Josse och där ni, där vankades det vår så det står härliga till ska i veta!














Har jag blivit gammal eller är vi fler?


  • Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem
  • Vi som slog in skolböckerna i diverse fina papper/skydd för att vi behandlade dem med respekt
  • Vi som på egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade
  • Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren
  • Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen
  • Vi som samlade på allt - främst kapsyler och sudd
  • Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail
  • Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan
  • Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan
  • Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram
  • Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs
  • Vi som spelade in musik på kasettband genom radion
  • Vi som läste OÄ i skolan
  • Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen
  • Vi som hade påtvingade brevvänner i grannorten
  • Vi som läste Lyckoslanten
  • Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga
  • Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem
  • Vi som använde telefonkort och innan mobilernas tid
  • Vi som fick förbud att använda tamagoshi på lektionerna
  • Vi som spelade snake på datorn som små innan det dök upp på mobiltelefonen i tonåren
  • Vi som älskade bockstyren och max antal växlar på cyklar
  • Vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det
  • Vi som vara jäkligt skeptiska till MSN när det kom då ICQ faktiskt fungerade alldeles utmärkt
  • Vi som lärde oss hantera MS Dos för att kunna spela pc-spel
  • Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet
  • Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända blad. Då börjar vi..."
  • Vi som var tvungna att blåsa i våra nintendospel för att de i överhuvudtaget skulle fungera, teknik: kraftigt men utan salivstänk
  • Vi som i våra busringningar aldrig lyckades lika bra som Hassan gjorde på radio
  • Vi som käkade Raider och inte Twix!
  • Vi som tyckte att vi var extremt välberesta genom timmar framför BackPacker (1 och 2)
  • Vi som hade bänkar med lock på
  • Vi som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 i stället för 90 000
  • Vi som gjorde fingerlekar med garn" såsom vaggan, eifeltornet,fiskenätet
  • Vi som kunde ringa in och få chansen att spela Hugo i direktsändning (och tycka alla andra var så dåliga) för att vinna sega råttor av Sofi Propp
  • Vi som vet hur man gör popcorn på spisen
Känner du igen dig?




Jag trodde..


Ja, jag trodde ärligt att jag inte skulle ha dagarna fyllda med ärenden när jag blev arbetslös. Men så igår kom jag på att det var hög tid för att putsa fönster i lägenheten och göra vårfint! Jag vaknade inte förrän kl. var halv 12 och jag satte genast i gång och började stryka gardiner som jag hade tvättat under söndagen. Ända fram till kl. 8 i gårkväll höll jag på med min vårständingm och jag är inte klar än!
Vi har ju så många fönster som ska putsas, så många gardiner som ska strykas,  bord, stolar, hyllor och golv som ska tokas! Usch, jag blev så less att jag tog mig en paus.
Jag tog vara på pausen och tog bilen till PL-Glas en sväng för att hälsa på och visa den FINA bilen som jag köpt!
Nu är jag hemma igen. Sitter i soffan och klurar på hur jag ska skriva i mina kassakort till A-kassan. Det ska vara korrekt ifyllt och underskriven innan man skickar in dem. Även lördagar och söndagar ska fyllas i, glöm inte det.

En rök på balkongen är vad som väntar, men först ska jag koka kaffe!




Jag saknar ord!








Grillning på Backa-Gård


Igår samlades gänget hemma hos Josse i Roteberg för årets första grillning :)





















YATZY!


Hemma har vi kommit in i en period där yatzyspel spelas dagligen. Igår möttes jag, Camilla, Nichlas och Erik. Såklart vann jag med STORT! Jag måste ju få skryta med att jag fick Yatzy i sexor på första kastet! :)





Planering av Möhippa


Igårkväll umgicks jag, Matilda, Emelie och Josse hemma hos Emelie på Skidan. Vi fick en hel del plaerat till den kommande möhippan :)
Vi hann även med Karaoke och GuitarrHero!

Josse

Emelie




Bita

Siri





Kattungar söker nya hem!


Mormor & Morfar har fått kattungar! De är leveransklara söndagen vecka 10. Är du intresserad maila mig på: [email protected]

Mamma-Katt

Båda kattungarna är honor och jag har två katter sedan tidigare kullar och de är väldig sällskapsjuka och har ett gott psyke!





Avslöjande om Överraskning!


Första dagen som arbetslös tog jag, mamma, josse, camilla och matilda bilen ner till Tuppz i Bollnäs för att hämta min Goding. Jag har nämligen kostat på mig själv en alles egen och fin bil! En Ford Focus Trend HGV 1,8 FFV 2006.






Utrustning:
  • ABS
  • Airbag
  • Antispinnsystem
  • Centrallås, fjärrstyrt
  • Elbackspeglar
  • Elhissar
  • Motorvärmare
  • Kupévärmare
  • Stereo m. CD
  • Sommar & Vinterdäck




Avslutning på PL-Glas AB


Sista arbetsdagen på PL-Glas Ab var den 15/4 2009. VD:n Heikki hade ordnat upp med tårta och avslutningsblomma!




Bullen

Ari & Heikki


Gubbar ;)

Lenita

Joel



"Tack för samarbetet. Vi vill önska dig god fortsättning. PL-Glas AB, Heikki Kangas (+ alla andra)"





ARBETSLÖS (om några timmar)


Sista dagen på min provanställning går ut idag, Tyvärr. Jag hade så gärna stannat kvar och fortsatt min anställning här. Tillsammans med Elisabeth, Ari, Heikki, Eva, Bullen, Madde, Dennis, Åsa, Marko, Jonne, Lennart, Lenita, Matin, Ralph, Risto, Tarmo, Joel, Krister & Lars! Vilket bra gäng vi är! Så mig kommer de inte att slippa undan i första taget, utan hit kommer jag att komma och fika minst en gång varrannan vecka, det kan jag lova! :)
Tack alla arbetskollegor för ett finFINT halvår tillsammans med er (men vi kanske syns snart igen?)







Nyvaxade ben!


Kicki kom förbi här i förmiddags. Efter ca två timmar var vi klar med vaxningen av mina ben. Håret hade jag spart sedan 31:a januari, så ni kan ju förstå själva hur långt hår det var! :)
Men nu är det lent och skönt!



Haha!


Erik har ju för någon månad sen lagt upp en film på Nikkebabe! Måste ju länka den nu när jag vet hur man gör :p







Lisa 20 år!


Grattis Gumman! Firar 20 år på Bali är inte helt fel det heller! :)





Rosa 1 År!




Min Lilltjej fyller 1 år idag! Så stor hon blir :)





Innbäddning inaktiverad!


Det går tyvärr inte att länka till Youtube-klippet som jag la in längre. Men gå in på Youtube själv och sök på Susan Boyle!



Susan Boyle


Var in och kollade på Aftonbladet nyss och fick syn på denna. Shit vad paff man blev! Se själva :)







Karaoke


Förresten så var jag, Lina och Josse med på Karaoketävling i fredags på bonden. Det mest pinsammaste vi gjort i år och vi sög totalt! Men vi gick vidare till Final, så den 1:a maj är vi där igen! HAHA!





Påskhelg!


I fredagskväll samlades tjejerna här hemma hos mig innan utgång på Bonden. Supertrevlig kväll!





































Långfredagen


Rebecka, jag och nikkebabe vaknade upp hemma i vår lägenhet till strålande sol utanför. Efter att jag dammsugat och städat ihop i lägenheten begav vi oss ner till gårdtjäns-sjön och kollade på när andra fiskade. Skönt vänder och trevligt sällskap.
Vi kom nys hem och ska nu till att göra tacos. Ikväll blir det bonden för fest! :)


Det var många folk på isen


Även väldigt fulla människor på land

Martin var inte i tillstånd för att cykla


HAHA!





Laddat upp inför helgen






Skärtorsdag idag och vi fick sluta lite tidigare på jobbet. Imorgon, långfredagen, har jag ingen lust alls att fiska. Nichlas kännde sig krasslig i morse så vi blir troligtvis bara hemma. Kvällen kommer däremot att spenderas med mina vänner. Bonden på Fredag med Karaoke och ev. Tranan på Lördag!

Glad Påsk och Trevlig Långhelg Allesammans!





Glad Påsk!








Kalas hos Lina


Vi blev bjudna på frukt att doppa i chokladfondue. Trevlig kväll och Lina, Välkommen in i vuxenlivet! Haha!

Flickorna är samlade

Födelsedagsbarnet med världens sötaste Kingston!

Det bjöds även på mango, physalis, kiwi & banan


Ni ser själva vad gott det är!


Presenten Lina fick av mig och Ida
Vet att det kanske känns lite för klassiskt men tjejen blev nöjd! :)





Bloggar från Köket


Enda tiden idag jag har tid att blogga är just nu, samtidigt som jag lagar mat. Vi ska nämligen hem till Lina och fira henne ikväll, vad det är för present avslöjar jag senare! :)

Linas Present
Dagens mat: Pasta- & Baconröra

Middagen är serverad





LINA 20 ÅR!


GRATTIS GRATTIS!

Kortet är 2 år gammalt. Här fyller Linusen 18 år!





Ursäkta mig


Dålig uppdatering den senaste veckan. Allt beror på att jag har så fullt upp på fritiden med att söka jobb, planera möhippa, städa, laga mat, tvätta, umgås med väner etc. Men det största projektet av allt kommer jag att avsölja här i bloggen inom de närmsta dagarna, så håll utkick efter uppdatering! :)

Jag har fyra arbetsdagar kvar på PL-Glas nu. Sedan är jag arbetslös. Vad jag ska göra med livet därefter återstår att se!

Nu: TVÄTTSTUGAN!





Utgång nykter


Efter att jag varit i Vängsbo igår åkte jag hem till Ida och hämtade upp henne och Fia. Vi begav oss sedan till mig och möttes upp utav Alek, Erik, Micke, Kerstin, Nathalie och deras hund Odessa. Markus och Bella kom också förbi och sedan blev det IP. Ingen höjdare alls så vi åkte till Bollnäs. De andra gick på Tranan medan jag gjorde Nichlas och han arbetskompisar sällskap fram till klockan två då jag hämtade upp mamma och Magnus på Sport In.

Cihuahuan Odessa





Pizza i vårsolen


Mamma och Magnus åkte iväg till Bollnäs på Invigningsfest, så jag och systrarna passade på att äta pizza. Invigde uteserveringen hemma i Vängsbo!












Kalas i Lillbo


Igår eftermiddag åkte familjen till Lillbo för att fira Ola som fyllde 47 år. Det bjöds på sallad, fika och tårta :)









Lördag och strålande sol!


Vilken underbar dag det har och är idag! Vaknade av att solen stekte genom fönstret och sedan dess har jag bara njutit!

Vi var på kalas i Lillbo tidigare idag och ikväll ska jag hänga med Ida och en kompis till henne. Bilr troligtvis utgång i byn, IP eller Bonden :) Dock nyktert för min del. Jag ska nämligen agera chafför till mamma och magnus ikväll. De är iväg på invigningsfest på BilMetro i Bollnäs så vid midnatt ska jag hämta dem där.

Sitter hemma hos mamma i Vängsbo nu med systrarna. Har just varit på ICA och handlat godis och snart ska vi äta pizza.




GuldGåvan UF


Jag hittade en till bild när jag sökte på företagsnamnet. Haha, vad längesen!


Från Vänster:
Jag (Carro), Sarah, Kicki & Malin





VÅGA VARA EGEN 2009


För två år sedan startade jag och fem tjejer till i min dåvarande klass (EI3 på voxnadalens gymnasium) företaget GuldGåvan UF via Ung Företagsamhet. Vår affärsidé var att vi skulle sälja jul- och presentkorgar runt om i bygden. Perioden som egen företagare är en av den roligaste tiden genom skolåren då man fick chansen att testa på att leda ett företag från start till avveckling.



Idag är det dags igen. Den årliga Mässan i Ung Förtegasamhet hålls idag i Dina Arena här i Edsbyn. Mellan kl. 12.00-18.00. Deras programblad hittar du här. Du kan även besöka deras egna hemsida här. Jag ska ner och kolla efter att jag slutat jobbat, vilket är alles nu!


Trevlig Helg allesammans! :)



Har Finländare svårt att prata Svenska?


Idag fick jag ett väldigt vackert mms-kort på min chef när hon var yngre. Hon hade stora glasögon och var antagligen på krfätskiva. Jag visade detta kort även för vår VD och vi fick oss ett gott skatt, tills han sade: "Haha, hon äter ju kräkor också!"
Alltså jag höll på att dö av skratt, jag var till och med tvungen att gå ut från kontoert en sväng för att lungna ner mig. Kräkor, ska det vara en blandning mellan räkor och kräfor eller vad? Haha! Det förgyllde min dag iaf :)

      +            = Kräkor (?)






Arbetsökande


Idag är jag ute på i både Edsbyn och Bollnäs och söker jobb. Har ännu bara hunnit gå en sväng på byn och om en stund ska jag och Lina ta bilen till Bollnäs för att luncha på Lilla K. Samtidigt är jag arbetsökande och lämnar ut mitt CV till arbetsgivare runt om i länet :) Lycka mig till och ha en fortsatt trevlig dag allesammans!




HAHA!


APRIL, APRIL! Jag bor fortfarande hemma!! :) Tog med mig datan och umgås med lina nu bara.
Ha en trevlig kväll!




Flytt


Har tagit mitt pick och pack och flyttat till Lina




RSS 2.0